12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialStuttgart: Simona Halep a fost eliminată de Wozniacki, după cel mai greu...

Stuttgart: Simona Halep a fost eliminată de Wozniacki, după cel mai greu meci din 2015

Stuttgart 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 2, a fost eliminată de Caroline Wozniacki, a patra favorită, din semifinalele turneului Premier de la Stuttgart, cu scorul de 5-7, 7-5, 2-6.

Simona Halep, care de luni va reveni pe locul 2 mondial, a avut parte de cel mai greu meci al său din 2015, după ce Caroline Wozniacki a fost la cel mai înalt nivel al său din ultimii ani. După acest meci, cele două au ajuns la 2-2, în partidele directe.

O semifinală între două jucătoare care au luptat până la ultima minge, meciul dintre Wozniacki și Halep are toate șansele să fie votat, în topurile WTA, drept una dintre cele mai frumoase partide ale anului. Cel mai spectaculos game a fost cel de 2-5, din setul al treilea, când românca a salvat mai multe mingi de meci și a câștigat un game de peste 8 minute.

Citește și Clasament WTA după Stuttgart: Câte puncte are Halep în fața Mariei Șarapova

După această partidă Simona va câștiga 184 puncte WTA și un cec în valoare de 28.600 euro.

Live Text Simona Halep – Caroline Wozniacki: 5-7, 7-5, 2-6

2-6: Rebreak, MECI, Wozniacki.

Simona servește, din nou pentru a rămâne în meci.

2-5: Break, Halep. Luptă incredibilă a Simonei. A salvat mai multe mingi de meci și a făcut punctul turneului, după un schimb de mingi la fileu.

Situația este una fără scăpare, deoarece daneza a fost precum un tanc în acest meci. Nici Serena, nici Șarapova, nimeni nu ar fi putut face mai mult decât Simona. Wozniacki a arătat azi crâmpeie din ceea ce juca ea când ocupa locul 1 mondial.

1-5: Break, Wozniacki.

1-4: Game, Wozniacki. Game alb al danezei.

1-3: Break, Wozniacki. Simona a încercat totul, dar daneza are un retur mult prea bun. Românca se află într-o situația extrem de dificilă, iar înfrângerea deja poate fi luată în calcul.

Daneza l-a chemat a doua oară pe tatăl său, care îi este și antrenor. Simona încă nu apelează la Victor Ioniță, cu toate că situația sa este mai gravă decât a adversarei. Daneza se apără foarte bine, iar Simona pare să nu aibă soluții.

1-2: Game, Wozniacki.

1-1: Game, Halep. Românca a închis un game extrem de strâns cu o lovitură prin care a părut să-și răzbune toate frustrările adunate în acest meci, trimițând o torpilă în diagonală, din apropiere de fileu.

0-1: Game, Wozniacki. Simona a ratat din nou șansa unui break, după ce daneza s-a apărat foarte bine. Wozniacki a jucat precum Djokovic, un maestru a apărării.

Egalitate incredibilă – câte 86 de puncte a câștigat fiecare jucătoare, egalitate menținută și pe tabelă. Foarte rar se întâmplă așa ceva în circuit. Decisivul este pur și simplu o surpriză, cu toate că Simona a luptat formidabil și ar fi o victorie de palmares aceasta.

7-5: Game, SET, Halep. Simona duce meciul în setul decisiv, după o bătălie incredibilă, poate cea mai strânsă de care a avut parte anul acesta.

Simona servește pentru set.

6-5: Break, Halep. Impresionant game, cu mingi foarte strâns jucate. Românca a luptat foarte mult pentru acest punct.

5-5: Game, Halep. Simona a rămas în meci. Pare însă destul de extenuată după această partidă foarte grea cu Wozniacki.

4-5: Game, Wozniacki. Revenire incredibilă a adversarei, poate ușor nedreaptă, pentru că Halep a stat mult mai bine tactic, a fost mai constantă, însă daneza s-a descurcat mai bine în momentele decisive. Meciul s-a schimbat radical în favoarea Carolinei, asta după un singur game.

4-4: Break, Wozniacki. Românca a ratat punctul în care putea încheia acest game la 40-15, iar apoi daneza a căpătat tot mai multă încredere. Unul dintre cele mai frumoase puncte s-a jucat tot în acest game.

4-3: Game, Wozniacki. Un nou game alb pentru jucătoarea daneză.

4-2: Game, Halep. Românca a câștigat un game relativ ușor, mai ales după ceea ce a jucat daneza la ultimele două game-uri.

Simona face multe puncte din alergare, ceea ce uneori le poate intimida pe adversare, care rămân fără soluții. Nu este însă și cazul Carolinei, daneza continuă să o testeze cu mingi foarte grele pe Halep, iar românca face mereu puncte incredibile din alergare, de regulă cu forehand-ul.

3-2: Game, Wozniacki. Un nou punct câștigat de daneză, după un game foarte strâns. Românca a reușit poate lovitura meciului, după ce, în urma unui serviciu foarte bun al adversarei, a agățat cu un forehand mingea și a trimis-o în lung de linie, în colțul terenului advers – nicio șansă pentru Wozniacki.

3-1: Break, Wozniacki. Primul break alb al meciului. Românca a părut să lase dintr-o dată garda jos și rezultatul a fost grăitor.

3-0: Break, Halep. Simona și-a intrat în ritm, iar daneza nu are nicio șansă atâta timp cât românca va continua să evolueze la fel.

2-0: Game, Halep. Primul game alb din acest meci. Românca a dominat clar cele două game-uri ale setului al doilea, este important să continuie la fel. Wozniacki se descurcă mult mai greu când aproape fiecare minge îi este returnată.

1-0: Break, Halep. Este important că Simona i-a dat o replică adversarei sale, începând cu break runda a doua.

Foarte greu pentru româncă, de această dată. Cu toate că ele au mai disputat un meci, în trei seturi, la Dubai, lucrurile stau diferit acum. Primul set a fost foarte strâns, iar daneza a arătat un tenis foarte bun. 

5-7: Break, SET, Wozniacki. Daneza face primul break al meciului într-un moment decisiv.

Simona trebuie să fie înarmată cu răbdare, deoarece majoritatea punctelor se încheie după schimburi lungi de mingi. Wozniacki nu renunță la nimic, astfel că Simona trebuie să fie la cel mai înalt nivel.

5-6: Game, Wozniacki. Chiar dacă a pierdut game-ul, românca a arătat un tenis de cea mai înaltă clasă. Esența întregului meci și mai ales a ceea ce trebuie să facă românca de acum înainte a fost rezumată în cadrului unui punct din acest game. Românca a plimbat-o pe adversară stânga-dreapta, Wozniacki nu a renunțat la luptă returnând foarte bine, românca a atacat-o chiar și de la fileu, ca în cele din urmă să reușească, tot de la fileu o scurtă superbă. 

5-5: Game, Halep. Simona rămâne în set. Ea reușește din nou un punct decisiv cu forehand-ul.

4-5: Game, Wozniacki. Daneza preia conducerea la ași, cu 4-3.

4-4: Game, Halep. Punctul forte al Simonei este clar că rămâne serviciul, românca cedând un singur punct în acest game. De asemenea ea a reușit să câștige punctul decisiv cu un forehand din alergare, în lung de linie, una dintre loviturile sale cele mai de succes, alături de reverul în lung de linie.

Simona servește cu mingi noi. Românca reușește unul dintre primele sale puncte în urma unei urcări la fileu.

3-4: Game, Wozniacki. Daneza reușește primul său game în care nu s-a mai ajuns la Deuce (40-40).

Un punct forte al Simonei rămâne serviciul. Ea are 3 ași, față de doar 1 al adversarei, care în plus a comis și 2 duble greșeli.

3-3: Game, Halep.

2-3: Game, Wozniacki. 

Problemele Simonei în debutul meciuluiRomânca are o problemă clară la mingile jucate de la fileu. Nu reușește să trimită decisiv, poate cu un smash, în terenul advers, sau măcar în cross. Apoi a ratat 4 mingi de break până acum, ce e drept daneza a avut una singură, tot ratată.

Meciul arată foarte bine în acest moment, cele două practică un tenis de înaltă calitate, iar greșelile apar foarte greu.

2-2: Game, Halep. Românca are parte de cel mai ușor game, pe serviciu, din acest meci.

1-2: Game, Wozniacki. 

Simona încă nu reușește să facă puncte în urma urcărilor la fileu. Nu întâmplător a fost surprins cu acel lob, în primul game.

1-1: Game, Halep. Ambele jucătoare au irosit șanse de break până acum, românca în primul game, iar adversara de această dată.

0-1: Game, Wozniacki. Game foarte strâns, care durează de aproape 7 minute. Schimb incredibil de mingi, Woniacki reușește un lob peste Simona, din fundul terenului.

Ora 14.40: A început meciul. Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească adversara prima. Publicul face un spectacol impresionant în tribune, fiind aclamată în special românca.

Ora 14.35: Jucătoarele au început deja încălzirea și în câteva minute începe meciul.

——-

Stuttgart 2015. Simona Halep, cap de serie 2, joacă, sâmbătă, de la ora 14.30 (ora României), în semifinalele turneului Premier, de la Stuttgart, acolo unde o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki, a patra favorită.

Meciul dintre Simona și Caroline este programat pe arena centrală a turneului de la Stuttgart (Germania). Partida va fi prima din această zi, astfel că nu ar trebui să apară întârzieri. 

Simona Halep s-a calificat, în semifinale, după ce a trecut, vineri, de Sara Errani (15 WTA), cu scorul de 6-4, 6-4. De cealaltă, parte, Wozniacki a eliminat-o pe a opta favorită, Carla Navarro, cu scorul de 6-0, 6-3.

Cealaltă semifinală se va disputa între Angelique Kerber (14 WTA), care a eliminat-o pe Șarapova și câștigătoarea meciului Madison Brengle (43 WTA, SUA) – Caroline Garcia (29 WTA, Franța).

Citește și Stuttgart 2015. Simona Halep s-a calificat în semifinale, după 6-4, 6-4 cu Sara Errani

Avancronică Halep vs Wozniacki

Cele două jucătoare s-au întâlnit până acum de 3 ori, românca având 2-1 în meciurile directe. Prima întâlnire dintre ele, câștigată de daneză, a avut loc în 2012, la Dubai (scor 6-2, 6-3). Halep și-a luat revanșa, în 2013, la New Haven, când s-a impus cu 6-2, 7-5. Ultimul duel dintre cele două datează tot de la Dubai, ediția de anul acesta, când Simona se impunea cu 2-6, 6-1, 6-1, după un meci în care daneza a jucat cel mai bun tenis al său în primul set.

Tocmai acel prim set de la Dubai este un motiv de îngrijorare pentru Simona, înaintea acestui meci. Daneza o poate duce pe Halep dincolo de limitele sale, dacă prinde o zi bună, astfel că semifinala de sâmbătă ar putea fi de fapt adevărata finală a turneului. Wozniacki a impresionat după ce a trecut în stil mare de Carla Navarro, o jucătoare dificilă, în timp ce românca nu a avut cel mai reușit meci cu Errani.

Numărul 5 mondial, Caroline Wozniacki, în vârstă de 24 ani, cu unul mai mult ca Simona, este prima jucătoare de clasă pe care românca o întâlnește pe zgură, anul acesta. Cu toate că la palmares daneza, fost număr 1 mondial, este cu mult peste Halep, cu 12 titluri WTA în plus (23 în total), Wozniacki a avut o primă parte a anului mai puțin reușită. A fost învinsă de câte două ori de Venus Williams (16 WTA), respectiv de Victoria Azarenka (44 WTA) și o dată de Halep. Ea a mai pierdut alte 2 partide, recordul victorii-înfrângeri ridicându-se la 19-7. Singurul titlu câștigat de Wozniacki în acest an este cel din martie, de la Kuala Lumpur (WTA International), unde a învins-o în finală, în 3 seturi, pe Alexandra Dulgheru.

În timp ce Halep a bifat 3 titluri importante anul acesta, cea mai bună performanță, din care a acumulat și cele mai multe puncte, pentru daneză, rămâne semifinala de la Dubai, pierdută în fața Simonei.

Turneul Premier de la Stuttgart i-a adus Simonei locul 2 mondial, pe care românca îl va recăpăta începând de luni. Ea urcă în clasament, în contextul în care Maria Șarapova, actualul număr 2 WTA și deținătoarea trofeului, a fost eliminată încă din turul al doilea.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă