15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialStuttgart 2015. Simona Halep a debutat cu victorie pe zgură, în fața...

Stuttgart 2015. Simona Halep a debutat cu victorie pe zgură, în fața Garbinei Muguruza

Stuttgart 2015. Simona Halep, cap de serie 3, a debutat cu victorie în sezonul de zgură din 2015. Românca a trecut de Garbine Muguruza, 20 WTA, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3. 

Simona și-a luat revanșa în fața jucătoarei iberice, după ce Muguruza câștigase singurele două dueluri dintre cele două, ultimul cel de la Galați, din Fed Cup. Românca a început, cu această victorie, sezonul de zgură, care va culmina cu participarea la Roland Garros.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi câștigătoarea meciului dintre Sara Errani (15 WTA) și Zarina Dias (32).

Live Text Simona Halep – Garbine Muguruza: 3-6, 6-1, 6-3

6-3: Game, MECI, Halep.

Simona servește pentru meci.

5-3: Break, Halep. Românca a făcut tot ceea ce trebuia în acest meci, cu excepția primului set, unul mai puțin reușit, dar care a fost mai mult de acomodare cu zgura.

Simona are nevoie să facă un break pentru a se desprinde mult mai clar și pentru a-și ușura meciul.

4-3: Game, Halep. Românca nu-i dă adversarei oportunitatea de a face break-ul. Intensitatea a crescut însă, iar meciul este foarte strâns.

3-3: Game, Muguruza. Iberica s-a apărat foarte bine de această dată, cu toate că nu a avut cel mai bun serviciu.

3-2: Game, Halep. Românca reușește poate cea mai frumoasă lovituă a meciului, după ce a ajuns o minge trimisă în diagonală și a răspuns cu un forehand în cross perfect.

2-2: Break, Halep. Românca restabilește egalitatea, după ce a găsit un răspuns la break-ul ibericei din deschiderea setului.

1-2: Game, Halep. Game foarte dificil, cu schimburi lungi de mingi și mai ales multe puncte făcute la Deuce (40-40).

Muguruza joacă mult mai agresiv decât Simona, însă de multe ori ia decizii pripite. 

0-2: Game, Muguruza. Din nou, ca și în primul set, se face 0-2. Românca are nevoie disperată să câștige următorul punct.

0-1: Break, Muguruza. Setul al treilea începe la fel ca primul, ceea ce ar putea fi îngrijorător pentru Simona. Cu toate că românca a câștigat nu mai puțin de 6 game-uri la rând în setul precedent, atunci adversara sa căzuse psihic. De această dată Muguruza este remontată, pare motivată și și-a regăsit ritmul din primul set. Este important ca și Halep să mențină ritmul și să nu-i facă niciun cadou adversarei.

Începe setul al doilea.

6-1: Break, SET, Halep. Românca încheie setul în stil mare. Simona și-a regăsit ritmul pe care îl căuta. Acum este important să-și facă jocul și în ultimul set.

5-1: Game, Halep. Românca este cea de neoprit în aceste momente. Este clar că vom avea un set decisiv în această seară. La Stuttgart meciul a început de asemenea târziu, respectiv ora 21.35 (ora 22.35 România), însă cele două încă nu dau semne de oboseală.

4-1: Break, Halep. Un alt punct important, reușit de Simona, care reușește astfel să lege 4 game-uri consecutive.

3-1: Game, Halep. Românca își consolidează break-ul. Presiunea a trecut de partea adversarei de acum încolo.

2-1: Break, Halep. Primul break al Simonei în acest meci. Românca a stat mai bine pe picioare de această dată, dar parcă nici Muguruza nu a mai avut un serviciu la fel de bun.

Cele mai multe puncte au fost câștigate simplu de Muguruza. De regulă ea reușește să o plimbe pe Simona, se apropie de fileu și apoi urmează o lovitură câștigătoare. 

Muguruza este o jucătoare de moral, astfel că dacă românca ar lega 2-3 game-uri consecutiv, cu siguranță situația pe teren s-ar schimba.

1-1: Game, Halep. Românca face punctul, după un game foarte greu. Muguruza lovește bine, toate mingile îi intră în teren.

Numărul erorilor forțate este grăitor pentru modul în care se desfășoară meciul: 17-9 (cele mai multe pentru Simona). Asta înseamnă că iberica lovește foarte bine, încât Simona nu are cum să răspundă cu mingi bune. Românca are în schimb un număr mic de greșeli neforțate, deoarece nu i-a făcut “cadouri” adversarei sale.

0-1: Game, Muguruza. Românca a câștigat un singur punct în acest game, iar iberica a început să câștige tot mai ușor pe propriul serviciu.

A început setul al doilea, cu Muguruza la serviciu.

3-6: Break, SET, Muguruza. Primul set a fost unul foarte strâns, în ciuda scorului. Simona a ratat o șansă de break, astfel că scorul putea fi și mai strâns. Dacă va fi o victorie, cu siguranță va fi una foarte dificilă pentru Simona, deoarece ea are nevoie de un prim meci în care să se readapteze la suprafața de zgură. Garbine a avut acest prim meci de adaptare, în turul 1.

3-5: Game, Muguruza. Halep încă lucrează la unele reglaje în jocul său, încă nu și-a regăsit ritmul, având în vedere că acesta este primul său meci al sezonului pe zgură și vine și după o pauză de peste 3 săptămâni.

3-4: Game, Halep. Cu toate că este condusă, Simona are un joc foarte calm și destul de precis, cu excepția unor greșeli neforțate.

2-4: Game, Muguruza. Simona a avut șansa unui break dar nu a reușit să câștige punctul decisiv, astfel că adversara a revenit și a câștigat game-ul după Duece.

2-3: Game, Halep.

1-3: Game, Muguruza. Rămâne de văzut cât timp se va menține în avantaj Muguruza, deoarece de această dată lucrurile stau diferit față de ultima întâlnire dintre cele două, de la Galați, când se impunea iberica. Simona stă mult mai bine față de acel meci și vine după o lungă pauză. După declara înainte de meci, Halep are nevoie doar de un meci pentru a se reobișnui cu zgura.

1-2: Game, Halep. Simona oprește rapid seria de puncte a adversarei.

0-2: Game, Muguruza. Iberica își consolidează break-ul. Românca are nevoie de timp pentru a-și intra în ritm. Ea nu a mai jucat de mai bine de 3 săptămâni un meci oficial, în timp ce iberica a disputat primul tur la Stuttgart. Halep a beneficiat de acces direct în runda a doua.

0-1: Break, Muguruza. Jucătoarea iberică începe bine meciul și îi pune probleme Simonei încă de la primul serviciu al acesteia.

22.35: A început meciul, cu Simona la serviciu.

22.20: Belinda Bencici, 34 WTA, de doar 18 ani, fosta coechipieră a Simonei Halep la dublu, a trecut de Julia Goerges, în trei seturi. Urmează meciul Simonei.

22.00: Partida Goerges – Bencici încă nu s-a încheiat.

Update 20.05: Meciul va începe mai târziu, deoarece partida anterioară nu s-a încheiat. Goerges și Bencici au dus meciul în trei seturi.

—–

Stuttgart 2015. Simona Halep, cap de serie 2, va juca, miercuri, împotriva ibericei Garbine Muguruza, 20 WTA, în turul al doilea al turneului Premier de la Stuttgart, Germania. Cele două se vor întâlni pentru a treia oară în carieră.

Simona Halep, numărul 3 mondial, a avut acces direct în turul al doilea datorită faptului că se află între primele 4 jucătoare ale lumii. Muguruza a disputat primul tur, în care a eliminat-o pe Barbora Strycova, 23 WTA, cu scorul de 6-1, 6-4, după o oră și un sfert de joc.

Meciul dintre Halep și Muguruza este programat, miercuri, pe arena centrală. Partida se dispută după cea dintre Julia Goerges și Belinda Bencici, care vor începe cel devreme la ora 19.30. Astfel este posibil ca partida Simonei să înceapă chiar după ora 21.30.

Cel de-al doilea meci dintre Halep și Muguruza vine după două dueluri câștigate de iberică.

Citește și Stuttgart 2015: Simona Halep vs Garbine Muguruza. Avancronica meciului revanșei

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

SUA declară că e „inacceptabil” ca Israelul să închidă două puncte pentru intrarea ajutorului umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) consideră "inacceptabilă" închiderea de către Israel a două puncte importante de intrare a ajutorului umanitar în Gaza, cele de la Rafah şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă