12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialStuttgart 2015: Simona Halep vs Garbine Muguruza. Avancronica meciului revanșei

Stuttgart 2015: Simona Halep vs Garbine Muguruza. Avancronica meciului revanșei

Stuttgart 2015. Simona Halep, cap de serie 2, va avea un meci important încă din debutul său de la turneul Premier de la Stuttgart, Germania. Românca are șansa unei revanșe în fața ibericei Garbine Muguruza, 20 WTA.

Meciul din turul al doilea de la Stuttgart este unul de o importanță majoră în primul rând pentru că este prima apariție a Simonei Halep, pe zgură, în acest an. Dincolo de impactul pe care l-ar putea produce Simona, în circuit, la debutul său pe zgură, meciul este unul al revanșei.

Simona Halep, care a avut acces direct în turul al doilea, datorită faptului că se află între primele 4 jucătoare la acest turneu, s-a mai întâlnit până acum de două ori cu Garbine, de fiecare dată învingând iberica. Muguruza a ajuns să o întâlnească pentru a treia oară în cariera sa pe Halep, după ce a trecut, în primul tur, de Barbora Strycova (23 WTA, Cehia), cu scorul de 6-1, 6-4. A fost o victorie strălucită, realizată în doar o oră și un sfert, ceea ce ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru româncă.

Citește și Halep ia cu asalt zgura. Miză uriașă la Stuttgart!

Istoricul meciurilor dintre Halep și Mugurza, unul care ar putea deveni extrem de bogat în anii următori, a început în 2014, la Wuhan (China), în cadrul turneului Premier. Atunci, Muguruza se impunea cu scorul de 2-6, 6-2, 6-3, în turul al doilea, însă era și ea eliminată în meciul următor. Pe atunci Simona era în plină glorie, fiind pe locul 2 mondial, însă venea după o serie slabă de turnee, inclusiv US Open.

A doua partidă, care a rămas ca o rană deschisă în cariera româncei, a fost întâlnirea de Fed Cup, de la Galați, din meciul România – Spania, câștigat în cele din urmă de tricolore cu scorul de 3-2. Simona pierdea din nou în fața ibericei, cu scorul de 6-4, 6-3. A fost o victorie mult mai clară a Muguruzei, iar meciul a fost ultimul disputat de Simona în Fed Cup. Românca a refuzat să joace împotriva Canadei, tocmai pentru a se pregăti pentru Stuttgart.

Meciul de la Galați a venit totuși după un Australian Open în care Simona nu a impresionat, cu toate că și-a apărat punctele, respectiv sfertul de finală atins și cu un an mai devreme.

Citește și Halep le-a transmis un mesaj fetelor din Fed Cup, după ce au “jucat meciuri memorabile în Canada”

Trece tăvălugul peste Muguruza?

De această dată datele sunt diferite, spre deosebire de primele două meciuri. Halep ar trebui să fie mai pregătită ca niciodată pentru confruntarea cu Muguruza, mai ales că a avut suficient timp de pregătire pentru zgură. Un alt aspect este tocmai faptul că în precedentele meciuri a jucat pe hard, în timp ce acum va evolua pe suprafața sa preferată.

Pentru Simona, revanșa ar putea să nu fie un obiectiv în sine, în condițiile în care Stuttgart i-a rezervat o miză mult mai mare, recuperarea locului 2 mondial de la Șarapova. În plus Simona delcara, după titlul de la Dubai, că nu va mai ceda niciun meci fără luptă, așa cum a simțit că a făcut-o cu Makarova, în sferturile Australian Open.

Citește și Irina Begu, de partea Simonei Halep. Ce spune despre refuzul de a juca în Fed Cup

O comparație între Halep, 23 de ani, care are deja 11 titluri WTA, ultimile trei câștigate anul acesta, și Muguruza, 21 de ani și un singur titlu WTA, este de prisos. De la Dubai, unde a fost eliminată în semifinale de Pliskova, care apoi pierdea finala cu Halep, Muguruza nu a mai reușit nimic notabil în circuit. A urmat turul 1 la Doha și alte două tururi 3 la Indian Wells și Miami. Singura înfrângere a Simonei Halep, din WTA, în afară de cea cu Makrova, a fost la Miami, cu liderul mondial, Serena Williams, împotriva căreia românca a fost aproape de potențialul maxim.

Dacă Halep și Muguruza ar lupta la potențial maxim, românca ar domina la toate capitolele. Ceea ce poate face însă diferența la Halep este determinarea ei. Astfel este de așteptat ca Simona să dea totul pe teren, mai ales că, deși nu o spune, își dorește atât de mult să o depășească pe Șarapova. 

Rămâne de văzut cum a gestionat Halep lipsa din circuitul WTA pentru mai bine de 3 săptămâni. Uneori revenirile în circuit pot fi dificile.

Citește și Exclusiv. Baghdatis: “România este țara în care am început la juniori.” De la Satu Mare la Australian Open

Cele mai citite

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă