13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialMiami 2015: Avancronică Simona Halep vs Sloane Stephens, meciuri de cinci stele...

Miami 2015: Avancronică Simona Halep vs Sloane Stephens, meciuri de cinci stele pe zgură și hard

Miami 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 3 și Sloane Stephens, 45 WTA, două jucătoare exponențiale ale noii generații, se întâlnesc, joi dimineață, în sferturile turneului de la Miami. Partida rămâne una a surprizelor, cele două fiind la egalitate în meciurile directe.

Simona Halep și Sloane Stephens și-au împărțit cele 4 dueluri de până acum, românca impunându-se la Barcelona și Roland Garros, ambele de zgură, iar americanca, la Hobart și Melbourne (hard). Cu toate că acest bilanț ar favoriza-o pe Stephens, jocul Simonei s-a schimbat radical de la ultima lor întâlnire de pe hard. Astfel, în prezent, Simona are cele mai prestigioase titluri din palmares, pe hard, cu toate că suprafața sa preferată rămâne zgura.

Istoricul întâlnirilor directe: 2012 Barcelona WTA International (turul 1, victorie Halep) 6-4, 6-4; 2013 Hobart WTA International (turul 2, Stephens) 6-4, 6-0; 2013 Australian Open (turul 1, Stephens) 6-1, 6-1; 2014 Roland Garros (optimi, Halep) 6-4, 6-3.

Urmărește aici Live Text Miami 2015. Simona Halep – Sloane Stephens: ora 02.00. Șansa unei victorii mari în fața americancei

Simona Halep: 23 ani, 3 WTA, cea mai bună poziție – 2 (2014), 11 titluri WTA. Record V-Î (2015): 23-2.

Sloane Stephens: 22 ani, 45 WTA, cea mai bună poziție – 11 (2013), niciun titlu WTA. Record V-Î (2015): 9-5.

Considerată la un moment dat următoarea Serena Williams, Stephens nu a fost constantă, iar o accidentare din sezonul trecut a făcut-o să cadă în clasament. Americanca are însă evoluții pozitive în turneele importante, Premier Mandatory, Grand Slam-uri. De asemenea, Stephens a ajuns până în optimile Indian Wells, unde a cedat doar în fața liderului mondial Serena Williams. Iar la Miami, americanca a reușit să treacă de alte adversare în fața cărora ceda în trecut.

Citește și Miami 2015: Ultimul hop înaintea meciului Simona Halep – Serena Williams. Cum arată sferturile de finală

Este clar că Sloane se află într-o creștere de formă, iar dacă Simona va face multe greșeli neforțate, cu siguranță rivala sa din aceeași generație o va taxa. De asemenea, românca va trebui să se ferească de reverul puternic al adversarei. Având în vedere că până acum, în celelalte dueluri ale lor, una dintre cele două nu era în cea mai bună formă, de această dată se anunță un meci strâns.

Partida are toate șansele să fie una dificilă, după cum anunța și românca, însă cel mai mult vor avea de câștigat fanii tenisului. Este posibil ca această partidă să fie prima dintre cele două, care se va încheia în trei seturi, mai ales că din ultimele 8 partide, 5 s-au încheiat în trei runde.

Citește și Halep: “Mă aștept la un meci greu cu Stephens. Am încredere în mine, chiar dacă nu am învins-o pe hard”

Halep rămâne liderul incontestabil al anului 2015, în circuitul feminin, însă fiecare victorie a fost obținută, de regulă, cu multe dificultăți. Schimbarea antrenorului a ajutat-o pe Simona pe plan emoțional mai de grabă, însă la nivelul loviturilor ea are în continuare nevoie de îndrumărilor unor tehnicieni mai experimentați decât Victor Ioniță. De aceea, evoluția româncei la Miami ar putea depinde mult și de colaborarea, în paralel, cu Darren Cahill.

Citește și “Bate din palmele alea, nu sta degeaba!” Scârțâie relația dintre Halep și Victor Ioniță?

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă