17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMiami 2015. Simona Halep a trecut de Stephens, scor 6-1, 7-5. Urmează...

Miami 2015. Simona Halep a trecut de Stephens, scor 6-1, 7-5. Urmează Serena Williams, în semifinale

Miami 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami, după ce a eliminat-o pe Sloane Stephens, 45 WTA, cu scorul de 6-1, 7-5. Următoarea adversară a româncei este liderul mondial Serena Williams.

Citește și prima reacție a Simonei: “Trebuie să cred că o pot învinge pe Serena Williams”

Simona Halep a avut nevoie de o oră și 15 minute pentru a trece de Sloane Stephens, asta după ce în setul al doilea americanca a revenit de la scorul de 0-3. Simona a spus după meci, că succesul său în viitoarea confruntare cu Serena Williams ține în special de cât de mult va crede ea în victorie.

Semifinalele turneului o vor readuce pe Simona Halep în fața Serenei Williams, pentru cel de-al șaselea lor meci direct.

Urmărește aici Live Text Miami 2015. Simona Halep – Serena Williams: vineri, ora 04.00. Adevărata finală a turneului

Românca a făcut un prim set aproape fără greșeală. În runda a doua a avut unele probleme, atât la retur, cât și la serviciu, pierzând 4 game-uri la rând, asta după ce ea și-a pierdut răbdarea, dorind să încheie meciul cât mai rapid. În cele din urmă Simona a reluat jocul punct cu punct, luptând pentru fiecare minge și a tranșat partida în două seturi.

—–

Live Text Halep – Stephens: 6-1, 7-5

7-5: Game, MECI, Halep.

Schimburile de mingi sunt fantastice în acest game.

Simona servește acum pentru câștigarea meciului și pentru a merge în semifinale, acolo unde va juca împotriva Serenei Williams.

6-5: Break, Halep. Simona a reușit o lovitură incredibilă în finalul punctului. Stephens aproape că nu a mai putut face nimic.

5-5: Game, Halep. Simona rezistă și în acest game presiunii psihice uriașe. Cu toate că a avut 2 puncte avans, americanca a revenit, însă la Deuce (40-40) s-a impus Simona. Românca a fost la un pas de lovitura zilei, când a încercat să reia, din cross, o minge, din săritură.

4-5: Game, Stephens. Meciul a devenit foarte strâns iar presiunea este uriașă în acest moment. Situația partidei s-a schimbat dramatic în mai puțin de 20 de minute.

4-4: Game, Halep. Simona îi dă un răspuns adversarei, după ce a pierdut ultimele patru puncte. Românca face un nou game alb, unul într-un moment crucial.

Publicul este de partea Simonei. Sute de fani ai româncei îi ovaționează numele în acest moment și o încurajează.

3-4: Game, Stephens.

3-3: Break, Stephens. Americanca a intrat în meci după ce a câștigat ultimele 3 game-uri, după ce Simona lăsat garda foarte jos. Românca trebuie să ridice mult nivelul în acest moment, altfel poate pierde chiar și setul. Simona pare să nu aibă răbdare, ceea ce este de înțeles în condițiile în care avea 3-0 și meciul părea deja câștigat.

3-2: Game, Stephens. Sloane face ceea ce nu a reușit în primul set, să câștige două game-uri consecutiv. Americanca a profitat însă de o ușoară scădere de ritm venită din partea Simonei.

3-1: Break, Stephens. Americanca face ușor acest break, primul pentru ea din această partidă.

3-0: Break, Halep. Simona câștigă un game care, deși l-a condus, devenise anevoios. Oricum efortul său de a face din nou break este unul lăudabil. Românca nu vrea să cedeze nimic în această seară, iar pe Stephens pare să o aștepte o înfrângere usturătoare.

2-0: Game. Halep. Simona câștigă puncte cu mare ușurință și în acest moment pare că nu are adversar.

1-0: Break, Halep. Românca începe formidabil și setul al doilea, iar în aceste momente, Stephens este în corzi.

A început setul al doilea. La pauză, Stephens a cerut sfaturi de la antrenorul său.

6-1: Game, SET, Halep. Românca a făcut un set fulger, câștigat în sub 30 de minute, asta în condițiile în care i-a lăsat adversarei un singur game. Stephens nu a făcut nimic, în afară de acel game câștigat la zero. Americanca este departe de ceea ce a arătat la ultimele 2 dueluri cu Simona.

5-1: Break, Halep. Până la urmă se pare că Stephens nu poate trece de momentul de cădere, iar românca va câștiga chiar mai rapid primul set.

4-1: Game, Halep. Simona a calmat jocul. După ce și-a asigurat un avans considerabil pe tabelă a început să se concentreze pe propriul serviciu. La cum decurge meciul este de așteptat ca fiecare să-și câștige serviciul de acum înainte, iar un 6-3 pentru româncă, în primul set, ar fi un rezultat previzibil.

3-1: Game, Stephens. Americanca își câștigă în stil mare primul său punct din acest meci, printr-un game alb.

3-0: Game, Halep. Românca face primul game alb al meciului. Americanca are o cădere în aceste momente, însă este de așteptat ca ea să revină, dacă nu în următoarele game-uri, cel puțin în setul al doilea. Simona a evoluat bine până acum, cu mult încredere și agresivitate, însă a avut și câteva greșeli neforțate.

2-0: Break, Halep. Simona a reușit rapid break-ul și meciul decurge nesperat de bine, în favoarea româncei. Americanca a avut un game foarte slab. A reușit la un moment chiar și o lovitură ca în baseball, trimițând mingea departe în tribune.

1-0: Game, Halep. Simona a câștigat un prim game destul de muncit. Americanca are un retur foarte bun și lovește mingea cu fermitate, oarecum ca Serena Williams. Însă se simte diferența dintre cele două, asta în condițiile în care Simona are nevoie de cel puțin 3-4 game-uri pentru a ajunge la un nivel optim.

ora 02.11: Simona va avea primul serviciu. Începe meciul

ora 02.04: Jucătoarele au intrat pe teren și vor face încălzirea, iar în câteva minute va începe meciul, ultimul sfert de finală al turneului.

ora 01.52: Meciul va începe în circa 10 minute. Serena Williams este deja calificată în semifinală, acolo unde o așteaptă pe Simona Halep, pentru a disputa unul dintre cele mai puternice meciuri din acest an.

——

Miami 2015. Simona Halep, cap de serie 3, va juca, în noaptea de miercuri spre joi, ora 02.00 (ora României), împotriva americancei Sloane Stephens, locul 45 WTA, în sferturile turneului Premier Mandatory de la Miami. Românca va avea șanse unei victorii importante în cea de a cincea întâlnire cu Stephens.

Citește și Avancronica meciului Halep – Stephens. Prezentarea jucătoarelor, meciuri de cinci stele pe zgură și hard

Meciul dintre Halep și Stephens este programat pentru miercuri noaptea (fus orar România), pe arena centrală a turneului. Ora a fost anunțată de organizatori în această dimineață.

Cea de a cincea întâlnire dintre Simona Halep și Sloane Stephens va fi una importantă, nu doar prin faptul că învingătoarea va ajunge în semifinale, ci și prin faptul că aceasta va conduce în partidele directe. Până acum, Halep și Stephens se află la egalitate, 2-2, în meciurile directe. În plus, pentru româncă, o victorie ar putea însemna și un bilet de acces la un meci împotriva liderului mondial Serena Williams, în fața căreia de asemenea are de recuperat.

Citește și Ultimul hop înaintea meciului Simona Halep – Serena Williams. Cum arată sferturile de finală

Simona Halep s-a calificat în sferturi după ce a eliminat-o pe Flavia Pennetta (cap de serie 15), scor 6-3, 7-5, după circa o oră și jumătate. De cealaltă parte, Stephens a învins-o pe Belinda Bencic (34 WTA), cu scorul de 6-4, 7-6(7/5). Dacă Simona a avut parte de un meci cu o veterană a circuitului, Stephens a evoluat împotriva unui copil minune al tenisului, elvețianca având doar 18 ani.

Citește și Miami 2015. Simona Halep s-a calificat în sferturi, după 6-3, 7-5, cu Pennetta. A spart gheața cu italianca!

Pentru Simona, cea mai mare miză a acestui turneu o reprezintă, înainte de toate, recucerirea locului 2 mondial, pe care l-a mai ocupat anul trecut. O victorie cu Stephens ar aduce-o pe româncă la doar 319 puncte de Maria Șarapova, ea putând să o depășească pe rusoaică dacă va cuceri turneul. 

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă