15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMiami 2015: Niculescu și Williams, din nou adversare. Ce s-a schimbat după...

Miami 2015: Niculescu și Williams, din nou adversare. Ce s-a schimbat după Indian Wells

Turneul de categorie Premier Mandatory de la Miami are parte de reeditarea unuia dintre cele mai puternice meciuri de la Indian Wells. Liderul mondial Serena Williams nu a scăpat de Monica Niculescu nici la Miami, cele două urmând să se confrunte în turul al doilea.

După ce în întreaga lor carieră, Niculescu și Williams nu s-au întâlnit niciodată, ele vor ajunge să dispute două meciuri în doar două săptămâni. Sâmbătă dimineața, Monica Niculescu și Serena Williams, se vor duela pentru a doua oară, după fix 2 săptămâni de zile, în meciul precedent disputând tot turul al doilea, însă la Indian Wells, turneu de aceeași categorie cu cel de la Miami. Având în vedere că majoritatea jucătoarelor de la Indian Wells participă și la Miami, șansele ca unele dueluri să se repete au crescut foarte mult, drept urmare și meciul Serenei cu românca.

Urmărește aici Miami 2015 Live Text. Niculescu – Williams: ora 02.00. Șansa unei revanșe în fața liderului mondial

Monica Niculescu nu a trecut niciodată de turul al doilea la Miami, în timp ce pentru Serena este turneul său de casă. Liderul mondial are un palmares impresionant la Miami: 7 titluri (2014, 2013, 2008, 2007, 2004, 2003, 2002), finală (2009), semifinală (2005).

Citește și Miami 2015 TOP: Cele mai bune sportive românce din istoria turneului. Halep doar pe locul 5

Ce s-a schimbat de la Indian Wells

Primul meci al Serenei, la ediția din 2015 a Indian Wells, a fost unul istoric, având în vedere că americanca revenise după ce a boicotat turneul timp de 14 ani. Meciul nu a fost deloc unul simplu pentru liderul mondial, care s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5, asta după ce a întors scorul în ambele seturi. 

Spre deosebire de Indian Wells, Serena ar putea resimți mai puțină presiune în rematch-ul cu Niculescu, având în vedere că Miami este unul dintre turneele sale favorite și aici se simte foarte bine pe teren. În schimb, ceea ce ar putea-o dezavantaja pe Williams ar fi condiția fizică, după la Indian Wells a avut unele probleme medicale, care în cele din urmă au culminat cu un abandon înaintea semifinalei cu Simona Halep.

Meciul are toate premisele pentru a fi unul spectaculos și de această dată. Totuși, Serena este cunoscută pentru faptul că nu face aceeași greșeală de două ori, astfel că de această dată va ști la ce să se aștepte de la duelul cu românca și nu va mai fi luată prin surprindere.

În primul tur, Monica Niculescu a trecut, cu scorul de 7-6(1), 6-1, de Shelby Rogers (SUA, 86 WTA, 22 de ani), la capătul unui meci dificil, cu un prim set care a durat 64 de minute. Williams a avut acces direct în turul al doilea.

La Indian Wells, în primul tur, Niculescu a avut un meci mai ușor, scor 6-2, 6-1, însă cu o adversară mai accesibilă, în ciuda locului ocupat, decât Rogers.

Niculescu ocupă în prezent locul 70, cu două poziții mai jos, față de locul ocupat înaintea Indian Wells.

Citește și Indian Wells 2015. Monica Niculescu a pierdut un meci eroic, în fața Serenei Williams, scor 7-5, 7-5

</p>

Cele mai citite

Florin Roman(PNL): „ Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Târgovişte, că "noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă