12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialIndian Wells 2015. Monica Niculescu a pierdut un meci eroic, în fața...

Indian Wells 2015. Monica Niculescu a pierdut un meci eroic, în fața Serenei Williams, scor 7-5, 7-5

Indian Wells 2015. Monica Niculescu, 68 WTA, a fost învinsă de liderul mondial Serena Williams, cu scorul de 7-5, 7-5, după un meci eroic, în turul al doilea al turneului Premier Mandatory de la Indian Wells.

Serena Williams a avut nevoie de mai bine de două ore de joc pentru a se impune, după ce a fost împinsă la limitele sale de către Monica Niculescu. Publicul a cerut spectacol la revenirea istorică a Serenei Williams pe hard-ul de la Indian Wells și a avut parte de spectacol, după meciul făcut de româncă.

Citește și Simona Halep a învins-o pe Gavrilova, scor 2-6, 6-1, 6-2. Prima reacție a româncei

Nu de puține ori Monica a fost aplaudată la scenă deschisă, în timp ce Williams părea că-și pierde cumpătul, dezamăgită de jocul său. Cu toate că nu a făcut cel mai bun meci al său, Serena și-a arătat din nou clasa și s-a impus, chiar și într-o zi mai proastă. Cu nimic mai prejos a fost și Monica, ea evoluând ca o jucatoare de top 10.

Românca a avut un prim set impresionant, reușind să se desprindă la 2-0, după un break chiar în debutul meciului. A repetat același lucru (break, plus game) și la scorul de 5-3, după care liderul mondial a reușit o revenire spectaculoasă și a încheiat la 7-5. Setul al doilea a fost mult mai echilibrat, iar românca a servit de două ori pentru a rămâne în meci.

În turul următor, Serena Williams o va întâlni pe Zarina Dyias (cap de serie 28, Kazakhstan).

Live Text Williams – Niculescu: 7-5, 7-5

Cum a arătat ultimul game: 15-0, 30-0, 30-15, 40-15, 40-30 (minge de meci salvată), game Williams.

7-5: MECI, Williams. Serena se impune cu un break în ultimul game al meciului.

Statistică interesantă. În ciuda jocului său destul de chinuit, americanca are 40 de lovituri câștigătoare, înregistrate în acest meci.

6-5: Game, Williams. Serena trece în avantaj, iar Monica va servi din nou pentru a rămâne în joc și a duce meciul la tiebreak.

5-5: Game, Niculescu. Românca a salvat două mingi de meci și a rămas în joc. Impresionant cum a luptat Monica până acum. Este clar că mingile lungi, trimise de Monica, o dezechilibrează pe Serena.

Game-ul este unul foarte strâns, la fel ca tot jocul de până acum. Niculescu a salvat o minge de meci. Publicul are parte de spectacol absolut la revenirea Serenei la Wells.

Niculescu servește pentru rămânerea în joc.

Românca a avut un al doilea serviciu mult mai bun decât al americancei, până acum. În schimb, Serena conduce cu 11-1 la ași.

5-4: Game, Williams. 

4-4: Game, Niculescu. Românca arată că este dispusă să lupte până la final. Game foarte frumos, făcut de Monica.

4-3: Game, Williams. Liderul mondial luptă din răsputeri în aceste momente și reușește să-și mențină avantajul.

3-3: Game, Niculescu. Game eroic, făcut de Monica. Românca a început bine acest game, dar Serena a revenit în avantaj, după care scorul a fost de 40-40 (Deuce). Game-ul este foarte disputat, cu reveniri de la Avantaj. Românca a reușit o lovitură uluitoare, foarte asemănătoare cu cea reușită de Simona, în meciul cu Gavrilova.

3-2: Game, Williams.

Serena este destul de frustrată pentru jocul făcut de ea până acum. Se aștepta să aibă un meci ușor cu numărul 68 mondial, însă românca i-a ținut piept foarte bine până acum.

2-2: Game, Niculescu. Monica reușește să o egaleze pe Serena.

2-1: Game, Williams. Americanca trece în avantaj, cu toate că nivelul tenisului, jucat de Monica, rămâne în continuare unul foarte ridicat.

1-1: Break, Williams. Serena egalează tot cu break.

0-1: Break, Niculescu. Românca începe identic și setul al doilea.

A început setul al doilea.

Statistica primul set este îngrijărătoare pentru liderul mondial. Raportul de greșeli neforțate a fost de 30 (Williams) -15 (Niculescu). Cu toate că Serena a avut 22 de mingi câștigătoare, față de doar 1 pentru româncă.

Serena Williams a câștigat primul set, însă nu i-a fost foarte ușor cu Monica Niculescu. Românca a avut de două ori avantaj de două puncte, însă americanca a întors soarta setului.

7-5: SET, Williams.

6-5: Game, Williams.

5-5: Break, WIlliams. Din nou egalitate pe tabela de marcaj.

4-5: Game, Williams. Din păcate, Serna, dusă la limita puterilor sale, reduce din diferența de scor.

3-5: Game, Niculescu. Monica e aproape de o mare supriză.

3-4: Break, Niculescu. Monica nu se predă, continuă să lupte cu îndârjire.

3-3: Game, Niculescu. Românca întrerupe seria de puncte, făcute de Serena.

3-2: Game, Williams.

2-2: Break, Williams. Liderul mondial o egalează pe româncă. Balanța începe să se schimbe în favoarea americancei.

1-2: Game,Williams. Serena îi ia româncei primul punct.

0-2: Game, Niculescu. Monica își securizează break-ul, iar începutul meciului este fantastic pentru româncă.

0-1: Break, Niculescu. Început de meci surprinzător pentru Monica. Românca debutează cu un break împotriva liderului mondial.

——–

Indian Wells 2015. Monica Niculescu, 68 WTA, joacă, sâmbătă dimineața, împotriva liderului mondial Serena Williams, în turul al doilea al turneului Premier Mandatory de la Indian Wells (SUA). Meciul este unul istoric, mai ales pentru americani.

Meciul dintre Williams și Niculescu, de la Indian Wells 2015, se va disputa de la ora locală 19.00 (vineri), respectiv 04.00 (ora României, sâmbătă). Partida este pusă vineri seara deoarece interesul va fi unul major pentru americani și cel mai probabil tribunele se vor umple.

Partida este una istorică, indiferent care va fi deznodământul ei, deoarece Serena Williams revine la al doilea cel mai important turneu american după US Open, după o pauză de 14 ani. Americanca a câștigat titlul la ultima sa participare, în 2001, însă imediat după turneu a anunțat că nu va mai participa niciodată deoarece a fost ținta mai multor acte rasiste. Hotărârea Serenei de a reveni pe hard-ul de la Indian Wells este una istorică pentru americani, mai ales în contextul luptei lor contra rasismului.

Serena începe turneul direct din turul al doilea, datorită statutului său de favorită, în meciul cu Niculescu.

Citește și TOP Cele mai periculoase jucătoare la Indian Wells și Miami. Ce loc ocupă Halep, pe hard-ul american

Williams vs Niculescu

Fost număr 24 WTA și deținătoare a două titluri, Monica Niculescu va întâlni, la 27 de ani, cea mai puternică adversară a sa din întreaga carieră. Este pentru prima dată când Niculescu și Serena Williams, 1 WTA și principala favorită a turneului, se vor întâlni într-un meci direct la simplu.

Cu 65 de titluri în palmares, Williams a început în forță și acest an, iar recordul de 8 victorii și nicio înfrângere arată forma foarte bună prin care trece. În schimb Niculescu a pierdut 5 meciuri consecutiv, în acest an, victoria din primul tur, la Indian Wells, fiind prima. Ea a eliminat-o, cu scorul de 6-2, 6-1, pe Aleksandra Krunici (Serbia), locul 77 WTA, în timp ce Williams a avut acces direct în turul secund, la fel ca și Simona Halep, datorită statutului lor de favorite.

Citește și Indian Wells: Traseul Simonei până la dueluri cu Williams și Șarapova

Câștigătoarea turneului va primi 1000 puncte WTA și un cec în valoare de 900.400 dolari.

Cele mai citite

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă