14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRoland Garros: Djokovic, al doilea finalist, după ce l-a eliminat pe Murray

Roland Garros: Djokovic, al doilea finalist, după ce l-a eliminat pe Murray

UPDATE: Novak Djokovic, cap de serie 1, este al doilea finalist al turneului Roland Garros, după ce l-a eliminat pe Andy Murray, al treilea favorit, cu scorul de 6-3, 6-3, 5-7, 5-7, 6-1.

Meciul a fost reluat, sâmbătă, cu setul al patrulea, după ce fusese întrerupt, vineri, din cauza furtunii. În ultimul act, Djokovic îl va întâlni pe Wawrinka.

Citește și Finala Roland Garros: Djokovic – Wawrinka. Douăzeci de dueluri între liderul ATP și campionul de la juniori

—–

UPDATE: Semifinala dintre sârbul Novak Djokovici, locul 1 ATP, şi britanicul Andy Murray, locul 3 ATP, de la Roland Garros, a fost întreruptă, vineri seară, în setul patru, din cauza unei furtuni. Jocul urmează să fie reluat sâmbătă.

La momentul întreruperii, scorul confruntării Djokovici – Murray era 6-3, 6-3, 5-7, 3-3.

—–

Cea de a doua semifinală a turneului Roland Garros, dintre principalul favorit Novak Djokovic și Andy Murray, cap de serie numărul 3, este cea care ar putea da campionul ediției 2015.

Meciul cu numărul 27 dintre Djokovic și Murray, duel devenit deja un clasic al tenisului, are loc, vineri, după prima semifinală dintre Tsonga – Wawrinka (ora 14.00), și se anunță unul dintre cele mai strânse din ultimii ani. Djokovic a reușit, în sferturi, o victorie istorică, după ce l-a învins pe câștigătorul ultimelor 5 ediții, Rafael Nadal, în trei seturi. Murray a trecut de un alt iberic, David Ferrer, în 4 seturi, după ce spaniol reușise să întoarcă scorul.

Meciul este unul cu o miză uriașă mai ales pentru sârb, liderul mondial putând să ajungă pentru a treia oară în finala turneul parizian, acolo unde va avea o șansă uriașă să-și treacă în palmares primul său Roland Garros. În schimb, pentru Murray o victorie i-ar aduce mai multe puncte în clasament, în lupta cu Federer pentru locul al doilea, pe care nu l-a mai ocupat din 2009.

Djokovic și Murray s-au mai întâlnit de 3 ori anul acesta (2 finale și o semifinală), toate fiind victorii ale sârbului. Djokovic conduce în meciurile directe dintre cei doi cu scorul de 18-8, iar Murray nu l-a mai învins de 8 partide, respectiv de la finala Wimbledon 2013.

Toate cele trei meciuri de anul acesta s-au încheiat cu seturi decisive câștigate radical de sârb. La primul grand slam al anului, Australian Open, Djokovic s-a impus, în finală, cu scorul de 7-6(5), 6-7(4), 6-3, 6-0. Murray i-a mai luat un set sârbului, în finala de la Miami, pierzând apoi decisivul cu 6-0.

Duelurile dintre cei doi de până acum indică o victorie în cel mult 4 seturi a lui Novak Djokovic, în meciul din semifinalele Roland Garros. Djokovic a dominat radical tenisul, în 2015, cu 5 turnee din 7, câștigate. Nici Murray nu stă rău, cu 2 turnee câștigate.

Recordul de victorii al celor doi, în 2015, este de 40-2 (Djokovic), respectiv 36-5 (Murray).

Citește și Roland Garros: Tsonga – Wawrinka, luptă strânsă pentru un loc în finală

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă