20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRoland Garros: Wawrinka, primul finalist de la Paris, după ce l-a eliminat...

Roland Garros: Wawrinka, primul finalist de la Paris, după ce l-a eliminat pe favoritul gazdelor

UPDATE 18.00 Stan Wawrinka, cap de serie numărul 8, s-a calificat în finala Roland Garros, după ce l-a eliminat pe francezul Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numărul 14, cu scorul de 6-3, 6-7(1/7), 7-6(7/3), 6-4.

Citește și Roland Garros: Djokovic – Murray, duelul care poate decide campionul din 2015

În finală, Stan Wawrinka va juca împotriva câștigătorului din cea de a doua semifinală, dintre Novak Djokovic, cap de serie 1, și Andy Murray, al treilea favorit.

—–

Prima semifinală a turneului masculin de la Roland Garros, dintre francezul Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numărul 14, și elvețianul Stan Wawrinka, favoritul numărul 8, se anunță una strânsă. Învingătorul va avea record pozitiv în meciurile directe.

Tsonga și Wawrinka se vor întâlni, vineri, de la ora 14.00, pentru a șaptea oară în cariera lor, de această dată în semifinalele Roland Garros. Până acum scorul este de 3-3 în meciurile directe. Ultimul lor duel a fost cel din finala Cupei Davis, din 2014, când Wawrink se impunea cu 6-1, 3-6, 6-3, 6-2, iar Elveția câștiga primul său astfel de trofeu. Ei s-au mai duelat de două ori la Roland Garros, ultima dată în optimile ediției din 2012 (victorie Tsonga, în 5 seturi).

La Roland Garros, cel mai dificil adversar eliminat de Stan Wawrinka a fost Roger Federer (sferturi), cap de serie numărul 2. Tsonga a avut două meciuri foarte dificile cu niponul Kei Nishikori (sferturi), cap de serie 5, meci finalizat în 5 seturi, respectiv cu cehul Thomas Berdych (optimi), al 4-lea favorit, partidă terminată în 4 seturi.

Ambii în vârstă de 30 ani, au o carieră fructuoasă pentru jucători care nu au ajuns să fie un pericol real pentru liderii mondiali, fie că a fost vorba de Djokovic sau Federer. Anul 2015 a început foarte bine pentru elvețian, care are un record al victoriilor de 27-8 (inclusiv R.G.), respectiv 2 titluri câștigate. Totuși elvețianul a avut probleme la turneele dintre Rotterdam (ATP 500, câștigat) și Roland Garros, el fiind eliminat după cel mult două meciuri disputate, cu excepția Mastersului de la Roma, unde a fost învins de Federer, în semifinale.

De cealaltă parte, Tsonga a jucat în doar 5 turnee, anul acesta, iar recordul său de victorii este de 11-5. Până la Paris, francezul nu a avut performanțe notabile în 2015, fiind eliminat în primele 2-3 tururi.

Cel de-al doilea finalist al acestei ediții va fi stabilit în urma meciului dintre Novak Djokovic, cap de serie numărul 1, și Andy Murray, al treilea favorit.

 

 

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă