16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialRoma 2015: Alexandra Dulgheru, victorie în fața numărului 8 WTA, Makarova. Urmează...

Roma 2015: Alexandra Dulgheru, victorie în fața numărului 8 WTA, Makarova. Urmează Halep!

UPDATE 13.55. Alexandra Dulgheru, 72 WTA, este marea surpriză a turneului Premier 5 de la Roma, după ce continuă să elimine nume mari. Românca, venită din calificări, a trecut și de Ekaterina Makarova, 8 WTA, iar în sferturi ar putea juca cu Halep.

Dulgheru s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3, după un meci care a durat aproximativ o oră și jumătate. Următoarea adversară pentru Dulgheru ar putea fi chiar Simona Halep, a doua favorită, care joacă, pe același teren, în continuarea meciului dintre Dulgheru – Makarova.

Urmărește aici Live Text Roma 2015. Simona Halep – Venus Williams: A început meciul. Învingătoarea o întâlnește pe Halep

—–

Roma 2015. Alexandra Dulgheru, 72 WTA, evoluează, joi, în optimile turneului Premier 5 de la Roma, împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, cap de serie numărul 8. Cele două au jucat o singură dată până acum.

Dulgheru și Makarova vor deschide cea de a patra zi pe a treia arenă a turneului, meciul celor două fiind programat pentru ora 12.00, ora României. Învingătoarea din acest meci va juca împotriva Simonei Halep sau a lui Venus Williams, care se vor confrunta în următoarea partidă de pe arena Pietrangeli.

De vârste apropiate, rusoaica având cu un an mai mult (26 ani), cele două s-au întâlnit o singură dată în cariera lor, în 2010, în cadrul turneului Premier de la Tokyo, acolo unde românca se impunea cu scorul de 6-3, 6-0. Carierele celor două au evoluat diferit de atunci, rusoaica escaladând în ultimul timp clasamentul WTA, în timp ce pentru româncă performanțe notabile au apărut din nou anul acesta.

Cu Dulgheru într-o revenire la forma sa de odinioară și cu Makarova, la cel mai înalt nivel al carierei, partida se anunță un adevărat duel și nu ar fi exclus să se termine în 3 seturi.

Cu perspectiva unui sfert de finală de vis, împotriva Simonei Halep, Dulgheru ar putea fi cu atât mai motivată să reușească poate cea mai importantă victorie a carierei, împotriva Ekaterinei Makarova.

Dulgheru are un record al victoriilor (vs înfrângeri), în acest an, de 18-9, în timp ce rusoaica a înregistrat un bilanț de 15-8.

 

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Miniștrii de externe sprijină Ucraina, definesc prioritățile Consiliului Europei și adoptă un tratat privind inteligența artificială

În contextul în care Consiliul Europei împlinește 75 de ani, miniștrii afacerilor externe din cele 46 de state membre ale Consiliului Europei s-au reunit...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă