17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialRoma 2015: Simona Halep, victorie fulgerătoare în fața lui Venus Williams. Sfert...

Roma 2015: Simona Halep, victorie fulgerătoare în fața lui Venus Williams. Sfert de finală cu Dulgheru

Roma 2015. Simona Halep, cap de serie 2, s-a calificat în sferturile turneului Premier 5 de la Roma, după a eliminat-o pe Venus Williams, scor 6-2, 6-1. Următoarea sa adversară va fi Alexandra Dulgheru, revelația turneului.

Simona Halep este poate singura jucătoare din lume care a obținut câte o victorie radicală în fața ambelor surori Williams. Pe Serena a învins-o în grupele Turneului Campioanelor 2014, de la Singapore, scor 6-0, 6-2, ca la jumătate de an distanță să o bată și pe sora acesteia la scor mare.

Meciul cu Venus a durat doar o oră, fiind una dintre cele mai rapide victorii ale româncei din acest an. Simona a învins-o pentru prima dată pe Venus, care s-a impus în primele 3 confruntări.

Halep și Dulgheru vor disputa primul duel 100% românesc din sferturile de finală de la Roma. Alexandra Dulgheru a devenit revelația turneului, după ce a câștigat al cincilea meci consecutiv, la Roma, primele două victorii în calificări, iar celelalte pe tabloul principal. Dulgheru, 72 WTA, a trecut pe rând, în primele trei tururi, de Misaki Doi (111 WTA, din calificări, Japonia), Lucie Safarova (14 WTA, Cehia) și Ekaterina Makarova (8 WTA, Rusia).

Irina Begu (31 WTA) ar putea fi a treia româncă din sferturi, dacă va reuși să treacă, în această seară, de Victoria Azarenka (29 WTA).

Citește și Alexandra Dulgheru, victorie în fața numărului 8 WTA, Makarova. Ar putea urma Halep!

—–

Live Text Simona Halep – Venus Williams: 6-2, 6-1

6-1: Break, MECI, Halep.

5-1: Game, Halep. Simona este la un pas de sferturile cu Dulgheru.

Erori neforțate: 9-29 (cele mai puține pentru Halep).

4-1: Game, Williams. Venus a câștigat primul său game, după ce a pierdut altele 8 la rând.

Românca reueșește puncte incredibile pe Foro Italico. A trimis o minge, în cross, cu mult efect, ca și cum pe teren ar fi fost un samurai.

4-0: Game, Halep. Simona este aproape de o victorie radicală.

Simona conduce la toate capitolele. Amerincanca are nu mai puțin de 6 duble greșeli.

Simona a câștigat 7 game-uri la rând, de la scorul de 2-2 din primul set.

3-0: Break, Halep. Simona face instrucție cu sora Serenei Williams.

Arena Petrangeli este arhiplină, iar oamenii s-au adunat și pe esplanada din jurul arenei numai pentru a o vedea pe Simona Halep.

Vezi aici cum arată arenele de la Foro Italico

2-0: Game, Halep. Simona continuă dominația și pare să se îndrepte spre o victorie clară.

1-0: Break, Halep. Simona începe în forță runda a doua, cu break. Este clar că Venus are probleme la serviciu. Ea comite multe erori neforțate.

A început setul al doilea, cu Venus la serviciu.

Simona a câștigat primul set fără ca Venus să-i pună probleme reale. Românca știe foarte bine când pună presiune pe serviciul americancei și când să practice un joc mai defensiv.

6-2: Game, SET, Halep.

5-2: Break, Halep. Simona intră în linie dreaptă spre câștigarea primului set.

Arena Pietrangeli, a treia ca dimensiune din acest turneu, este plină. Spectacolul este întregit de tribunele care trăiesc fiecare schimb de mingi cu intensitate.

4-2: Game, Haleo. Simona reușește să întrerupă seria de break-uri din acest meci, cu un punct pe propriul serviciu.

3-2: Break, Halep. Românca se menține în avantaj, Venus își arată vulnerabilitățile pe propriul serviciu.

Simona pune presiune pe serviciul adversarei. Schimbă bine jocul când pe forehand, când pe rever. Ar trebui să o plimbe mai mult pe Venus.

2-2: Rebreak, Williams. Americanca nu o slăbește deloc pe Halep, joacă un tenis foarte bun. Simona va trebui să muncească mult ca să o învingă.

2-1: Break, Halep. Simona reușește un break rapid.

1-1: Game, Halep. Românca face punctul, pe serviciu, dar adversara arată un nivel ridicat al tenisului.

0-1: Game, Williams. Americanca a reușit un game rapid pe propriul serviciu.

Ora 14.05: Meciul anterior s-a încheiat cu o victorie incredibilă a Alexandrei Dulgheru în fața numărului 8 mondial, Ekaterina Makarova. În scurt timp începe meciul dintre Halep și Williams. Cine va învinge va juca în sferturi cu Dulgheru.

—–

Roma 2015. Simona Halep, cap de serie 2, o întâlnește, joi, pe americanca Venus Williams, cap de serie 14, în optimile turneului Premier 5 de la Roma. Românca nu are nicio victorie în fața numărului 16 mondial.

Meciul dintre Simona și Venus, în vârstă de 34 de ani, este programat pe cea de a treia arenă a turneului, Pietrangeli. Va fi cel de-al doilea meci al zilei de pe acest teren și va începe după partida dintre Alexandra Dulgheru și Ekaterina Makarova, care va stabili viitoarea posibilă adversară a Simonei.

Românca are până acum o singură victorie în fața surorilor Williams, cea reputată în fața Serenei, la Turneul Campioanelor. Simona s-a întâlnit de 3 ori cu Venus și de fiecare dată s-a impus americanca. Totuși cele două nu au mai jucat în ultimii doi, în care nivelul româncei a crescut foarte mult.

Rezultate directe (victorii Venus): Tokyo 2013 – 4-6, 7-5, 6-3; Roma 2012 – 6-3, 6-4; Madrid 2012 – 6-1, 4-6, 7-6 (8/6).

Atât Halep, cât și Williams au câte 5 înfrângeri anul acesta. Simona conduce în schimb la victorii, cu 27-20.

În turul al doilea, Simona a eliminat-o pe Alison Riske (45 WTA), cu scorul de 6-3, 6-0. Venus a trecut de Elina Svitolina (19 WTA), cu scorul de 6-4, 6-3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Descoperă soluțiile profesionale de curățare și igienizare a mâinilor

Te preocupă sănătatea echipei pe care o coordonezi sau îţi doreşti ca partenerii şi clienţii tăi să aibă acces la cele mai eficiente soluții...

Catalunia is not Spain and Buzău iz not Moldova

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, pregătește încă o lovitură de campanie electorală: înfrățirea clubului Gloria Buzău, recent promovat...

Dănuţ Coman și-a găsit echipă! Va conduce o fostă campioană a României

Dănuţ Coman este noul președinte al formației de ligă secundă C Argeş, după ce Consiliul Local Piteşti a aprobat propunerea făcută de primarul municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă