18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRoma 2015: Alexandra Dulgheru, victorie uriașă în fața numărul 14 mondial. Cine...

Roma 2015: Alexandra Dulgheru, victorie uriașă în fața numărul 14 mondial. Cine urmează

UPDATE 18.55. Alexandra Dulgheru, 72 WTA, s-a calificat în optimile turneului Premier 5 de la Roma, după ce a eliminat-o pe Lucie Safarova, 14 WTA și cap de serie 12, cu scorul de 1-6, 6-4, 7-6(8/6).

Alexandra Dulgheru a reușit cea mai importantă victorie a sa din 2015, la capătul unui meci care a durat aproximativ 2 ore și jumătate. A fost cea de a patra victorie consecutivă a româncei, la Roma, după ce primele două partide le-a disputat în calificările turneului.

Citește și Roma 2015: Irina Begu, victoria clară în fața numărului 9 mondial, Angelique Kerber

În runda următoare, Dulgheru o va întâlni pe Ekaterina Makarova, cap de serie 8, care a eliminat-o în runda a doua pe Kristina Mladenivic, 53 WTA, scor 4-6, 6-3, 6-1.

Pentru calificarea în turul al treilea, respectiv optimi, Dulgheru va primi 105 puncte WTA și un cec în valoare de 22.800 euro.

Citește și Simona Halep, în turul al treilea, după ce a trecut de Riske, scor 6-3, 6-0

——

Roma 2015. Alexandra Dulgheru, 72 WTA, venită din calificări, va avea unul dintre cele mai dificile meciuri ale sale din acest an în turul al doilea al turneului Premier 5 de la Madrid, acolo unde va juca, miercuri, împotriva favoritei numărul 12, Lucie Safarova.

Meciul dintre Dulgheru și numărul 14 mondial, cehoaica Lucie Safarova, este al treilea de pe terenul numărul 3. Partida, care va avea loc după două meciuri de dublu, va începe după ora 15.30.

Dulgheru, 25 ani, are parte din nou de o confruntare dificilă, după ce în primul tur la Madrid a evoluat împotriva Anei Ivanovic, numărul 7 mondial. Atunci a fost nevoită să abandoneze, din cauza unei accidentări, în setul al treilea, cu toate că avea 4-0.

Alexandra Dulgheru și Lucie Safarova s-au mai întâlnit o singură dată, în 2010, în turul al treilea al turneului de la Madrid, când cehoaica s-a impus cu scorul de 6-7(4/7), 6-2, 7-5.

Pentru românca performanța cea mai bună din acest an rămân cele două victorii ale sale din meciul de Fed Cup, cu reprezentativa Canadei, în urma căruia România s-a calificat în Grupa Mondială. Dulgheru a mai jucat o finală WTA International, la Kuala Lumpur, pe care a pierdut-o în fața danezei Caroline Wozniacki, 5 WTA.

Cehoaica, în vârstă de 28 ani, a avut câteva turnee reușite în acest an, cel mai important fiind cel de categorie Premier 5, de la Doha, pe care l-a câștigat în fața Victoriei Azarenka, după ce a eliminat mai multe jucătoare din top 15. Ultima sa performanță a fost sfertul de finală jucat, săptămâna trecută, la Madrid.

Dulgheru a ajuns în turul al doilea, la Roma, după ce a trecut de Misaki Doi, 111 WTA, venită tot din calificări ca și românca, scor 6-7(2/7), 6-3, 6-3. Safarova a eliminat-o, în prima rundă, pe Anna K. Schmiedlova, 46 WTA, eliminată în calificări, dar bagată în joc, pe tabloul principal, de abandonul americancei C. Dellacqua. 

Anul acesta, Safarova are un record de 16-9 (victorii-înfrângeri), în timp ce Dulgheru a înregistrat un bilanț asemănător, de 15-9, cu mențiunea că românca a avut și meciuri în calificările turneelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă