18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRoma 2015: Simona Halep, în turul al treilea, după ce a trecut...

Roma 2015: Simona Halep, în turul al treilea, după ce a trecut de Riske, scor 6-3, 6-0

Roma 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în turul al treilea al turneului Premier 5 de la Roma, după ce a eliminat-o pe americanca Alison Riske, 45 WTA, cu scorul de 6-3, 6-0.

Românca a avut nevoie de doar o oră de joc pentru a trece de numărul 45 mondial, la capătul unui meci în care Riske nu i-a putut pune probleme Simonei. A fost una dintre cele mai bune partide făcute de Halep la ultimele sale turnee, dominându-și adversara mai ales pe rever. Această victorie i-au adus 22.800 de euro şi 105 puncte WTA.

Citește și Roma 2015: Alexandra Dulgheru, victorie uriașă în fața numărul 14 mondial

În runda următoare, Simona o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Venus Williams, cap de serie 14, și ucraineanca Elina Svitolina, 19 WTA, în vârstă de 20 ani.

Prin atingerea optimilor de finală Halep și-a atins performanța de anul trecut, când a abandonat după turul al treilea.

Citește și Roma 2015: Irina Begu, victoria clară în fața numărului 9 mondial, Angelique Kerber

—–

Live Text Simona Halep – Alison Riske: 6-3, 6-0

6-0: Game, MECI, Halep.

5-0: Break, Halep. În linie dreaptă spre turul al treilea, românca își câștigă cu ușurință punctele.

4-0: Game, Halep. Românca joacă inteligent, își ajustează permanent jocul în funcție de loviturile care îi ies cel mai bine și astfel nu-i mai permite adversarei să facă niciun punct.

3-0: Break, Halep. Al doilea break al Simonei din acest set. Forehandul său nu este la cel mai bun nivel, însă asta nu o împiedică să-și exploateze la maximum reverul pentru a câștiga punct după punct.

2-0: Game, Halep. Românca face rapid 2-0, cu toate că a avut unele emoții la ultimul punct.

Au apărut și statisticile primul set, unul în care românca a avut 12 lovituri câștigătoare, față de doar 2 ale adversarei. Însă Simona a făcut 11 erori neforțate, cu 4 mai multe față de Riske. Cu toate că azi s-ar putea să nu o afecteze prea mult loviturile neforțate, acestea i-au pus mari probleme în duelurile cu jucătoare din top 30, anul acesta.

1-0: Break, Halep.

A început setul al doilea, cu Riske la serviciu.

6-3: Game, SET, Halep.

Schimb de mingi superb, în cross. Cu toate că tribunele nu sunt pline, meciul fiind abia primul de pe acest teren, publicul prezent trăiește intens fiecare minge.

5-3: Game, Riske.

Este clar că așezarea Simonei în teren la fiecare lovitură este cheia jocului său.

5-2: Break, Riske. Americanca face primul break, deși ultimul serviciu al Simonei a părut să fie în teren și nu în afară, cum a dictat arbitrul.

Halep are un record impresionant de puncte câștigate pe primul serviciu, 94%.

5-1: Break, Halep. Simona face instrucție cu numărul 45 mondial. A fost suficient să-și ajusteze jocul către un schimb de mingi stânga-dreapta, iar Riske a cedat foarte ușor.

4-1: Game, Halep. Simona face un game foarte rapid, de sub 3 minute.

3-1: Break, Halep. Simona face primul break al meciului, după ce i-a cedat adversarei un singur punct. Jocul de picioare, rapiditatea, este din nou asul pe care Simona îl folosește la fiecare minge, iar loviturile precise, unele chiar pe tușă, completează jocul său.

2-1: Game, Halep. Românca a avut probleme la acest serviciu, după ce adversara sa a ridicat mult nivelul returului. După ce a pierdut câteva puncte, Simona a mutat serviciul pe partea stnga a americancei, iar acest lucru a dat roade. Este clar că americancei îi place să-și asume riscuri, chiar dacă este conștientă de faptul că în fața sa se află una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii.

1-1: Game, Riske. Americanca face punctul în cele din urmă, nu însă fără a avea probleme. Românca are un retur foarte bun azi.

Riske încearcă să practice un joc agresiv, făcând pasul în față de fiecare dată când are oportunitatea. Totuși Riske riscă prea mult, în condițiile în care românca este cu multe clase peste ea.

1-0: Game, Halep. Românca începe cu un game alb, după ce a servit în debutul partidei.

A început meciul.

Update Ora 21.05: Vremea este perfectă la Roma, cer senin, 24 grade, vânt de doar 3 km/h. Halep și Riske au început deja schimbul de mingi pentru încălzire.

UPDATE Ora 12.00: Meciul începe în câteva minute. Terenul este gata de joc, iar Halep și Riske au intrat pe Grandstand.

—–

Roma 2015. Simona Halep, cap de serie 2, o va întâlni, miercuri, de la ora 12.00, pe americanca Alison Riske, 45 WTA, în turul al doilea în cadrul turneului Premier 5 de la Roma.

Meciul dintre Halep și Riske este programat pe cea de a doua arenă a turneului, Grandstand, și va fi prima partidă a zilei, cu începere de la ora 12.00.

Simona Halep are neapărat nevoie de o victorie, altfel un nou eșec ar duce la o serie neagră de trei înfrângeri consecutive. După ce a pierdut în semifinale la Stuttgart și în primul tur la Madrid, românca trebuie să-și salveze sezonul de zgură, unul în care are două victorii și două înfrângeri. În plus prestația Simonei de la Roma ar putea cântări foarte mult și în evoluția sa de la Roland Garros, de peste două săptămâni.

Citește și UPDATE. Roma 2015: Begu, în turul doi, după ce a trecut de Radwanska. Programul și rezultatele românilor, marți

Simona și Alison nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, astfel că meciul va fi unul cu atât mai interesant.

Riske, 24 de ani, are un record de 6-9 (V-Î) în cele 15 meciuri jucate anul acesta, în timp ce românca defilează cu un bilanț de 26-5. Riske stă chiar mai slab pe zgură decât Simona, având 3 înfrângeri și 1 victorie, în primul tur la Roma, care a fost însă una de impact după ce a eliminat o jucătoare mai bine clasată, americanca Varvara Lepchenko (32 WTA).

Vezi și VIDEO. Roma 2015: Cum arată terenurile de la Foro Italico, unde joacă Halep, Williams, sau Șarapova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...

Un bărbat dintr-o localitate de lângă Timișoara a ajuns la spital după ce s-a autoincendiat

Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...
Ultima oră
Pe aceeași temă