11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Simona Halep și-a apărat deja punctele câștigate anul trecut la Doha

UPDATE. Simona Halep și-a apărat deja punctele câștigate anul trecut la Doha

UPDATE 16.00 Simona Halep și-a anunțat retragerea din cadrul turneului Premier de la Doha, decizie luată pe fondul oboselii acumulate în urma meciurilor de la Dubai, acolo unde a cucerit al zecelea titlu al carierei.

Citește și Simona Halep s-a retras din turneul Premier de la Doha. Care este următorul turneu la care va merge

—–

Simona Halep va evolua, între 23-28 februarie, în cadrul turneului Premier de la Doha, acolo unde va fi a doua favorită a competiției. Românca își va apăra trofeul, cucerit anul trecut, nu însă și punctele, pe care și le-a apărat deja la Dubai.

Simona Halep a fost înregistrată ca numărul 4 WTA pe tabloul principal al turneului, motiv pentru este a doua favorită. Însă, începând de luni, românca o va depăși din nou, în clasament, pe favorita numărul 1 de la Doha, Petra Kvitova, în prezent locul 3 mondial.

Simona Halep ar putea-o întâlni, în turul al doilea, de unde va începe ea competiția (datorită statutului de favorită), pe franțuzoaica Alize Cornet, care va juca în primul tur cu o tenismană din calificări. Cornet o conduce pe româncă, în meciurile directe, cu scorul de 2-1, la ultima partidă, cea de anul trecut de la Dubai, Simona abandonând după primul set.

Citește și Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai, după 6-4, 7-6 (7/4) cu Pliskova. Al zecelea titlu îi readuce locul 3 mondial!

În sferturile turneului, cel mai bine clasată posibilă adversară, pe care ar putea-o întâlni românca este Angelique Kerber (Germaniea), locul 12 WTA, învinsa Simonei Halep din finala ediţiei precedente. Totuși mai periculoasă ar putea fi Victoria Azarenka (în prezent 50 WTA), în vârstă de 25 de ani (Belarus), fost lider mondial, care a revenit în forță în circuit, după ce anul trecut a jucat puține turnee din cauza unei accidentări.

În semifinale Simona le-ar putea întâlni pe Agnieszka Radwanska, locul 8 WTA sau Venus Williams, 11 WTA, printre alte jucătoare. Finala turneului, românca ar putea-o disputa împotriva unor jucătoare precum: Caroline Wozniacki (5 WTA), pe care a învins-o la Dubai, Petra Kvitova, locul 3 WTA (4, începând de luni) sau chiar Ekaterina Makarova (9 WTA), învinsă de asemenea la Dubai. 

Halep apără doar un trofeu, nu și punctele

În urma rocadei făcute între turneele de la Doha și Dubai, în ierarhia WTA, Simona a trebuit să-și apere, la Dubai, cele 900 de puncte câștigate, anul trecut, la Doha. Astfel, la ediția din 2015 de la Doha, românca își va apăra punctele câștigate anul trecut la Dubai (turul I). De aceea, la Doha, Halep va apăra doar un trofeu, dar nu și punctele de anul trecut.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă