20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTOP 10 Cei mai bogați jucători din ATP, după Roland Garros. Pe...

TOP 10 Cei mai bogați jucători din ATP, după Roland Garros. Pe ce loc a căzut Federer

Sezonul 2015 din circuitul ATP a fost dominat în prima parte de Novak Djokovic, sârbul suferind o înfrângere surprizătoare în finala Roland Garros. Grand slam-ul de la Paris a schimbat și situația din topul celor mai bogați tenismeni din acest an.

Novak Djokovic este lider autoritar al circuitului, iar acest lucru poate fi văzut și la câștigurile sale. Situația se schimbă însă pentru locurile 2-6 din clasamentul celor mai bogați jucători din 2015, unde sumele strânse sunt mult mai apropiate. 

Vezi în GALERIA FOTO TOP 10 al jucătorilor de tenis cu cele mai mari câștiguri în 2015

Câștigurile din premii reflectă în primul rând forma traversată de jucători în anul în curs, astfel că un jucător de pe locul 18 ATP, prezent între primii 10 în ceea ce privește câștigurile, după cum este cazul lui John Isner, reprezintă fără îndoială o surpriză.

Dacă în alți ani Roger Federer era capul de afiș, el rămâne primul doar în ceea ce privește câștigurile din întreaga carieră, în timp ce în 2015 a fost depășit de jucători ca Thomas Berdych sau David Ferrer.

Turneele din circuitele ATP și WTA au înregistrat creșteri ale premiilor în ultimii ani, în 2015 acestea urcând cu circa 10%, în medie. Turneele de grand slam rămân cele mai bănoase pentru jucători. După cele de la Australian Open și Roland Garros, au mai rămas de disputat cele de la Wimbledon și US Open. Competiția de la Wimbledon va începe pe 29 iunie.

România nu mai are niciun jucător în prima sută mondială, cel mai bine clasat român din istorie rămânând Ilie Năstase.

Citește și TOP 10 Cele mai bogate jucătoare de tenis în 2015. Ce sumă atinge Halep

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă