14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTOP 10 Cele mai bogate jucătoare de tenis în 2015. Ce sumă...

TOP 10 Cele mai bogate jucătoare de tenis în 2015. Ce sumă atinge Halep

Premiile din circuitul WTA au continuat să crească și în 2015, iar Serena Williams este lider atât la puncte, cât și la câștiguri. Simona Halep este ajunsă din urmă de o jucătoare surpriză.

Turneul Roland Garros a schimbat ierarhia jucătoarelor în funcție de câștigurile obținute din premii în 2015. O jucătoare surpriză este Lucie Safarova, finalistă la Paris, care se apropie de Simona Halep în ceea ce privește câștigurile. Datorită faptului că a disputat finala Roland Garros, Safarova ocupă un loc superior în clasamentul premiilor, față de cel obișnuit al WTA.

Vezi în GALERIA FOTO de mai sus cum arată TOP 10 jucătoare în funcție de câștigurile din 2015

Liderul Serena Williams are toate șansele să-și depășească, în 2015, câștigurile record obținute în sezonul 2013. Americanca este foarte aproape să atingă și o nouă bornă a carierei, 70 milioane dolari.

Simona Halep, care s-a oprit în turul al doilea la Paris, suferind cea mai surprinzătoare eliminare din turneu, ar putea ajunge în 2015 la nu mai puțin de 10 milioane câștigați în întreaga carieră, din premii. Dacă românca și-ar fi atins obiectivul, acela de a câștiga primul său grand slam din carieră la Paris, ea s-ar fi apropiat de Serena, nu doar la puncte, ci și la premii din tenis. Pentru participarea în runda a doua, ea a primit doar 50.000 euro (circa 55.700 dolari), care reprezintă o mică parte din premiile încasate în 2015.

Cu două grand slam-uri rămase, acestea fiind turneele cu cele mai mari premii, jucătoarele din top 10 vor continua o luptă strânsă. Principalul obiectiv al lor este încheierea în top 8 mondial, pentru a avea astfel acces la Turneul Campioanelor de la finalul anului.

Următorul turneu major al anului este grand slam-ul de la Wimbledon, care debutează pe data de 29 iunie.

Citește și TOP 10 Cei mai bogați jucători din ATP, după Roland Garros. Pe ce loc a căzut Federer

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă