20.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSurpriză Wimbledon: Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur. O a...

Surpriză Wimbledon: Simona Halep și-a aflat adversara din primul tur. O a ȘASEA româncă pe tablou!

Simona Halep, cap de serie numărul 3, și-a aflat adversara din primul tur de la Wimbledon. Tragerile la sorți pentru tabloul principal au adus și o surpriză pentru România, la Wimbledon, o a șasea reprezentantă intrând în primul tur.

Simona Halep pare să aibă din nou un traseu ușor la Wimbledon. Ea o va întâlni, în prima rundă, pe Jana Cepelova, 106 WTA, din Slovacia. Românca le va evita până în finală pe rivalele sale de temut, Serena Williams și Maria Șarapova. În turul al doilea ar pute avea loc un duel românesc, între Halep şi Niculescu.

Vezi în GALERIA FOTO de mai sus româncele şi adversarele lor de la Wimbledon

Adversarele româncelor în primul tur la Wimbledon:

Simona Halep (cap de serie 3) – Jana Cepelova (106 WTA, Slovacia)

Irina Begu (cap de serie 29) – Daria Gavrilova (41 WTA)

Monica Niculescu (46 WTA) – Monica Puig (91 WTA)

Alexandra Dulgheru (59 WTA) – Kristina Mladenovic (37 WTA)

Andreea Mitu (70 WTA) – Olga Govortsova (122 WTA)

Edina Gallovits-Hall (299 WTA, acum joacă pentru SUA) – Urszula Radwanska (107 WTA)

Vezi și GALERIE FOTO. Divele de la WIMBLEDON: Simona Halep, alături de rivalele din WTA

O surpriză pentru România este participarea, în primul tur, a fostei tricolore Edina Gallovits-Hall, care acum evoluează pentru SUA. Născută la Timișoara, jucătoarea în vârstă de 30 ani a evoluat mare parte din carieră pentru România.

—–

UPDATE 12.31: Au fost stabilite pe tabloul principal locurile capilor de serie. Astfel Simona Halep va scăpa de Williams și Șarapova până în finală. Cea mai puternică adversară pe care românca ar putea-o întâlni pe jumătatea sa de tablou, respectiv în semifinale, este Petra Kvitova, numărul 2 mondial. Acum încep stabilirea meciurilor.

Citește și Simona Halep, pe covorul roșu la Wimbledon. Românca, asaltată de fani și de presa internațională!

—–

UPDATE 12.18: Au început tragerile la sorți. Mai întâi este stabilit tabloul masculin. Cele mai puternice sferturi de finală ar fi: Djokovic – Nishikori, Wawrinka – Raonic, Murray – Ferrer şi Berdych – Federer.

—–

Tablourile principale al turneului de la Wimbledon, al treilea grand slam al anului, sunt stabilite, vineri, prin tragere la sorți. Simona Halep și celelalte patru românce din competiție își vor afla adversarele din primul tur.

România are nu mai puțin de 5 reprezentante pe tabloul principal de la Wimbledon. Dacă la simplu masculin românii nu au trecut nici măcar de calificări, la feminin vor evolua din primul tur: Simona Halep (3 WTA, cap de serie 3), Irina Begu (30 WTA, cap de serie 29), Monica Niculescu (46 WTA), Alexandra Dugheru (59 WTA) şi Andreea Mitu (70 WTA).

Simona Halep va avea parte de o reală provocare la Wimbledon, după ce ea a avut rezultate sub așteptări la ultimele 5 turnee, printre care și Roland Garros. Românca are de apărat multe puncte la Londra, unde anul trecut a ajuns în semifinale și era eliminată de Eugenie Bouchard, pe atunci în mare formă.

România putea avea mai multe reprezentante, însă Sorana Cîrstea nu a trecut de turul al treilea al calificărilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 24 mai 2024, o serie de decrete. Iată decretele semnate astăzi de președinte: Decret privind promulgarea Legii pentru completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă