18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVeste bună pentru iubitorii de tenis: Andreea Mitu s-a CALIFICAT în optimile...

Veste bună pentru iubitorii de tenis: Andreea Mitu s-a CALIFICAT în optimile turneului BRD Bucharest Open

Jucătoarea română de tenis, Andreea Mitu, s-a calificat, marți seara, în optimile de finală ale turneului BRD Bucharest Open (WTA), care are loc la Arenele BNR din Capitală, informează Agerpres.

Meciul a durat o oră și 54 de minute de joc efectiv, dar a fost întrerupt de două ori de ploaie, la 1-0 pentru Beck și 40-40 și la 2-0 și 30-30.

Andreea Mitu (23 ani), aflată pe locul 78 în lume, a cedat categoric primul set, cu 1-6, dar situația din teren a fost mult mai strânsă, românca pierzând majoritatea ghemurilor la limită.

În setul secund, Mitu a evoluat mult mai bine, a avut 1-0 după ce a salvat o minge de break, s-a desprins la 2-0, dar Beck (21 ani) a revenit și a egalat, 2-2. Andreea a mai condus cu 3-2 și 4-3, iar apoi a reușit un nou break, într-un moment psihologic, câștigând setul cu 6-3.

În decisiv, reprezentanta noastră a dominat categoric ostilitățile, a condus cu 2-0, 3-1 și chiar cu 5-1, Beck (71 WTA) a redus din diferență, la 5-3, dar Andreea Mitu a încheiat setul și meciul pe serviciul colegei sale de club (în Germania).

Andreea Mitu și-a asigurat un cec de 3.310 dolari și 30 de puncte WTA, iar în optimi o va întâlni pe învingătoarea dintre Sorana Cîrstea și bulgăroaica Sesil Karatanceva.

Mitu e a treia româncă ajunsă în optimile de finală ale turneului din acest an de la București, după Patricia Maria Țig și Monica Niculescu, a treia favorită.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă