16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSurse: Marius Nica, Laura Ștefan și Dan Dungaciu ar putea face parte...

Surse: Marius Nica, Laura Ștefan și Dan Dungaciu ar putea face parte din Cabinetul Cioloș

Ministrul Fondurilor Europene în Guvernul Ponta, Marius Nica, și-ar putea păstra portofoliul în Cabinetul pe care îl va forma premierul desemnat Dacian Cioloș. De asemenea, alte nume care s-ar putea afla pe lista de miniștri ai lui Cioloș sunt Laura Ștefan pentru Ministerul Justiției și Dan Dungaciu la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), potrivit unor surse citate de Mediafax. 

Astfel, Nica ar fi avut şi o discuţie pe această temă cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, înainte de întâlnirea acestuia cu premierul desemnat, miercuri, la sediul PSD.

Citește și: Dacian Cioloș pregătește lista viitorilor miniștri

Alți membri ai Guvernului Ponta care s-ar putea regăsi pe lista miniștrilor propuși de premierul desemnat sunt Sorin Cîmpeanu (Ministerul Educaţiei) şi Bogdan Aurescu (Ministerul Afacerilor Externe).

Dacă actuala structură va fi păstrată, Guvernul ar avea în componenţă şi un vicepremier. Postul i-ar putea reveni de asemenea lui Sorin Cîmpeanu, actualul premier interimar, conform surselor politice.

Între noii miniştri ai Cabinetului pregătit de Dacian Cioloş s-ar putea afla Laura Ștefan, coordonator al activităților anticorupție pentru Expert Forum, căreia i s-ar fi propus, potrivit surselor citate, să preia conducerea Ministerului Justiţiei.

De asemenea, numele lui Dan Dungaciu, director al Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, este vehiculat pentru Ministerul Afacerilor Interne.

Citește și: Liviu Dragnea, avertisment pentru miniștrii lui Cioloș

O altă variantă, însă nu prima luată în calcul, pentru acest minister ar fi fostul ministru al Internelor din guvernarea CDR Constantin Dudu Ionescu, în prezent consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, la Departamentul de Securitate Naţională.

Fostul comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș a fost desemnat, marți, de către președintele Klaus Iohannis, pentru funcția de premier, Iohannis precizând că soluția agreată cu partidele politice, cu foarte mici excepții, este cea a unui guvern de tehnocrați.

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă