16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSportSURSE: Ponta i-a transmis lui Iohannis actele medicale cerute

SURSE: Ponta i-a transmis lui Iohannis actele medicale cerute

Premierul Victor Ponta i-a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohanis actele medicale solicitate, care îi atestă incapacitatea temporară de a-şi exercita funcţia de prim-ministru, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Documentele au fost transmise odată cu publicarea acestora şi pe pagina de Facebook a premierului.

Citește și: SURSE: Iohannis a RESPINS interimatul lui Gabriel Oprea

Vicepremierul Gabriel Oprea, propus de către premierul Victor Ponta, aflat în Turcia, să preia interimar postul de prim-ministru, a fost luni la Palatul Cotroceni, unde a avut o discuţie de aproximativ 30 de minute cu preşedintele Klaus Iohannis.

La finalul întâlnirii, surse oficiale au declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu a acceptat deocamdat interimatul lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului, întrucât şeful statului doreşte să primească acte medicale care să ateste incapacitatea temporară a premierului Victor Ponta de a-şi exercita funcţia.

“Deocamdată, România are un premier legal”, au declarat, luni, sursele citate.

Duminică, premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Klaus Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval. Dacă preşedintele Iohannis va semna decretul de numire, Oprea va avea inclusiv atribuţia de a conduce şedinţele de guvern.

Cele mai citite

Vladimir Putin, mesaj către Europa, dacă Ucraina va folosi armament occidental contra Rusiei: „Să fie conştienţi cu ce se joacă”

Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat marţi Europa cu „consecinţe grave” dacă ţările NATO vor permite Ucrainei să folosească armamentul occidental pentru a ataca...

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...

Râmnicu Sărat sub asediul delapidărilor și neregulilor cu fonduri europene

Râmnicu Sărat, un oraș considerat până de curând un model de colaborare între autoritățile locale și organizațiile nonguvernamentale, se confruntă acum cu un...
Ultima oră
Pe aceeași temă