18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSportTeleviziunea Mynele TV a cerut în instanţă anularea deciziei CNA prin care...

Televiziunea Mynele TV a cerut în instanţă anularea deciziei CNA prin care i-a fost retrasă licenţa

Societatea Happy Music, care a deţinut licenţa audiovizuală a televiziunii Mynele TV, ce a fost retrasă de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pe 10 martie, a cerut în instanţă anularea deciziei Consiliului, relatează Mediafax

Televiziunea Mynele TV, care a fost deţinută de cântăreţul şi producătorul muzical Costi Ioniţă (prin intermediul societăţii Happy Music SRL), şi-a pierdut, pe 10 martie, licenţa audiovizuală, aceasta fiind retrasă de CNA, care a constatat că acest post TV şi-a întrerupt emisia pentru mai mult de 96 de ore.

Citește și: Digi24 şi MyneleTV, printre canalele obligatorii la retransmisie în 2014

Societatea Happy Music SRL a dat în judecată Consiliul Naţional al Audiovizualului, printr-un dosar înregistrat pe 10 aprilie, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, potrivit informaţiilor publicate pe Portalul Instanţelor de Judecată.

Happy Music SRL a solicitat instanţei anularea Deciziei CNA, din 10 martie, prin care Consiliul a retras licenţa audiovizuală a Mynele TV.

Până în prezent nu a fost stabilit un termen în acest dosar.

Informaţia privind acest proces a fost făcută publică în şedinţa de joi a CNA, în contextul în care Consiliul au analizat o adresă prin care Happy Music SRL a solicitat CNA reanalizarea deciziei de retragere a licenței Mynele TV și anularea acestei decizii.

CNA a decis, însă, să respingă solicitarea, din cauză că poate fi revocată “o contestaţie intrată în circuitul civil” (în instanţă, n.r.), potrivit informaţiilor prezentate în şedinţă.

La şedinţa de joi a CNA au fost prezenţi şi trei reprezentanţi ai Happy Music SRL, între care şi Corina Boabeş, acţionar al societăţii, şi Dan Boabeş.

În acest context, Dan Boabeş a spus că hotărârea luată de CNA privind retragerea licenţei Mynele TV a fost luată în baza unor informaţii “structurate greşit”.

“Considerăm că a fost strict o problemă de comunicare şi de înţelegere a situaţiei şi că decizia a fost luată incorect, dar s-a bazat pe nişte informaţii care bănuiesc că au fost structurate greşit. Vă rugăm să o reconsideraţi (…) S-a luat pe baza unor documente sau a unor fapte care nu au fost prezentate exact cum au fost ele în realitate”, a mai spus Boabeş.

El a mai spus că reprezentanţii Happy Music SRL au fost surprinşi să afle din presă că CNA a retras licenţa Mynele TV. De asemenea, potrivit lui Boabeş, societatea a notificat, pe 15 decembrie, CNA, deşi nu există o obligativitate legală în acest sens, că din motive tehnice legate de furnizorul de satelit a fost nevoită să întrerupă emisia Mynele TV.

În acest context, Boabeş a rugat CNA să reconsidere decizia de retragere a licenţei Mynele TV, însă Consiliul a spus că acest lucru nu este posibil din moment ce decizia de retragere a fost atacată de Happy Music în instanţă.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă