19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Germania și Franța NU ne vor în Schengen. Au făcut...

Traian Băsescu: Germania și Franța NU ne vor în Schengen. Au făcut jocul Rusiei

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a declarat, marți seară, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune B1 Tv că neintrarea României în Spațiul Schengen este rezultatul concesiei pe care Germania și Franța au făcut-o Rusiei.

"Să nu credeți că este întâmplătoare poziția Franței și Germaniei față de aderarea României la Schengen. Eu aș trece-o la capitolul concesii făcute lui Putin” a spus fostul șef al statului care a precizat că declarațiile lui Jean Claude Juncker privind îmbunătățirea relațiilor cu Rusia au fost făcute după consultări cu Berlinul și Parisul. "Mă îngrijorează deciziile Franței și Germaniei exprimate prin vocea lui Juncker, care numai nu spune <<hai să ridicăm sancțiunile impuse Rusiei după ce a făcut în Ucraina>>. Ăsta e mesajul lui Juncker, pe care l-am apreciat pentru sprijinul pe care l-a dat României, dar acum cred că a sărit calul".

Traian Băsescu a mai spus că aliatul României în Europa este Marea Britanie, care nu susține poziția lui Juncker sprijinit de Germania și Rusia. "E o involuție formidabilă a UE în raporturile cu Rusia. Vă asigur că declarațiile lui Juncker de la Passau nu sunt declarații făcute că așa crede el. Acele declarații au avut binecuvântarea Germaniei și a Franței, nu și a Marii Britanii", a spus fostul președinte al României.

 

Cele mai citite

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...
Ultima oră
Pe aceeași temă