12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Scutul în jurul lui Şova, o nouă marţe neagră. Politicul...

Traian Băsescu: Scutul în jurul lui Şova, o nouă marţe neagră. Politicul vrea să aducă Justiţia sub control

La plecarea de la sediul PMP, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat făcând referire la cazul Şova că "Judec relaţia Parlament – Justiţie, nu relaţia parlamentar-justiţie. Asta citesc din presă, că cercetările procurorilor în cazul lui Şova ar putea duce la Ponta. Ipocrizia PNL mă deranjează, dacă veneau încă 8 la munca…. Dar nu au venit. Am asistat practic la o nouă marte neagră. Cred ca Justiţia se află într-un moment critic, politicienii vor să o aducă la tăcere, să o pună sub control. Justiţia a făcut progrese enorme în perioada 2004-2014, însă mai are probleme care trebuie rezolvate"

Referitor la cazul Marianei Rarinca, fostul şef de stat a declarat că el ar fi procedat altfel: "Iaş fi felicitat judecătorii pentru deicizia luată, şi asta ar fi însemnat independeţa justiţiei. Aşa aş fi închis eu problema".

Fostul preşedinte s-a referit şi la adoptarea de către Senat a Legii alegerilor parlamentare şi a declarat că este o greşeală faptul că norma de reprezentare a parlamentarilor diasporei a rămas aceeaşi, adică patru deputaţi şi doi senatori.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă