19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialEfectul "Detroit" la scandalul Volkswagen: Primăria din Wolfsburg și-a ÎNGHEȚAT bugetul

Efectul “Detroit” la scandalul Volkswagen: Primăria din Wolfsburg și-a ÎNGHEȚAT bugetul

Orașul Wolfsburg și-a înghețat bugetul local, după ce au estimările privind veniturile din acest an au scăzut drastic drept urmare a scandalului Volkswagen. Preventiv, primăria a sistat momentan investițiile.  

“Chiar dacă orașul nostru nu are datorii și am reușit chiar să adunăm o mică rezervă locală, ne putem aștepta la o scădere mare a încasărilor de taxe”, a explicat Klaus Mohrs, primarul orașului Wolfsburg, conform dw.com.

Citește și Scandal Volkswagen: O cincime dintre motoarele cu probleme, produse în Ungaria

În urma izbucnirii scandalului Volkswagen consiliul local al orașului Wolfsburg a decis sistarea investițiilor, cum ar fi angajarea de personal dar și alte cheltuieli prevăzute. Localitatea ar putea avea probleme financiare în următorii ani, după ce Volkswagen, companie de care depinde întreaga comunitate, a fost puternic afectată de scandalul trișării la testele de stabilire a emisiilor de noxe.

Wolfsburg avea prevăzut pentru 2015 un buget 430 milioane euro, fiind astfel unul dintre cele mai bogate orașe ale germaniei, raportat la venitul pe cap de locuitor. Populația locală nu depășește 120.000 – 130.000 locuitori, majoritatea persoanelor active lucrând la uzina din localitate, cea mai mare din lume, sau la furnizori ai gigantului auto german.

Scandalul Volkswagen a izbucnit după ce s-a descoperit faptul că grupul auto german a păcălit sistemele de stabilire a emisiilor de noxe, cu ajutorul unui soft instalat pe circa 11 milioane de mașini (în SUA și Europa).

Citește și Scandal Volkswagen: Grupul german suspendă vânzările în Spania

Un efect similar, însă mult mai puternic, l-a avut criza auto americană asupra orașului Detroit. Orașului, a cărui populație, în scădere, număra circa 700.000 locuitori în urmă cu doi ani, și-a declarat falimentul în 2013, drept urmare a crizei auto care a afectat marile companii plătitoare de taxe la bugetul local, precum Ford. În cazul Detroit problemele au fost complexe și nu au ținut doar de criza auto. Cu toate acestea este un precedent periculos care poată arăta efectele catastrofale pe care o criză în domeniul economic le poate avea asupra unui oraș.

 

 

 

 

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă