17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Chinezii au copiat și Tesla Model S. Cum arată bolidul "copy-paste"...

FOTO. Chinezii au copiat și Tesla Model S. Cum arată bolidul “copy-paste” cu performanțe ULUITOARE

Producătorii auto chinezi continuă să plagieze modelele occidentale. După scandalul cu Range Rover-ul chinezesc, i-a venit rândul lui Tesla Model S să fie copiat de către un producător din China.

Chinezii au găsit cu ușurință un rival pentru Tesla Model S, mașina care urmează să concureze, pe piața chineză, cu bolidul american fiind de fapt o copie a acestuia, cu un sistem de propulsie de asemenea electric. 

Citește și FOTO. Audi revoluționează din nou blocurile optice: LED-urile, înlocuite de lumina 3D

Youxia X a preluat aproape în totalitate botul lui Tesla, dar și componente din partea din spate sau lateralele acesteia. Cu toate că a încercat să dea o notă originală, printr-un bot care afișează mesaje, sau prin stopurile foarte asiatice, acestea nu sunt decât elemente preluate de la alte modele, cum ar cele ale Lexus.

Interiorul lui Youxia X preia chiar mai mult de la modelul american. La fel ca și în cazul lui Model S, bolidul chinezesc a înlocuit consola centrală cu o tabletă de 17 inci.

Citește și FOTO+VIDEO. Mașina zburătoare ajunge la o nouă generație. Cum arată Terrafugia TF-X

Motorul electric de 348 CP îi oferă lui Youxia performanțe asemănătoare cu cele ale lui Model S. Ce este drept va atinge 100 km/h într-un timp de aproape două ori mai îndelungat, respectiv 5,6 secunde. Autonomia este și ea destul de mare, de 460 km, în funcție de bateria pentru care va opta clientul.

Youxia X vine cu un preț de aproape 2 ori mai mic față de rivalul pe care l-a copiat. Cu prețuri între 32.000 – 48.000 de dolari, mașina electrică încearcă să rivalizeze modelul devenit deja un succes pe piețele din SUA și Europa.

Cu toate că va avea șanse mici de reușită, din cauza legislației chinezești, foarte protectivă cu producătorii locali, Tesla cel mai probabil va da în judecată Youxia. Ultimul scandal de acest fel a izbucnit după ce Landwind X7 s-a dovedit a fi o copie chiar și mai fidelă unui model european, Range Rover Evoque.

Citește și FOTO. Copia chinezească a lui Range Rover Evoque, într-un nou set de imagini. UMILIȚI de chinezi!

 

Cele mai citite

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă