11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Interzis pe șosele: Cum arată cel mai scump Opel Astra din...

FOTO. Interzis pe șosele: Cum arată cel mai scump Opel Astra din lume

Producătorul german Opel a lansat cel mai scump Astra, însă care poate fi cumpărat pentru a fi condus în circuitele de turisme, nu și pe drumurile publice. Cu 330 CP sub capotă modelul se anunță o adevărată bestie.

Opel Astra TCR este versiunea super sportivă a compactei germane și va putea fi cumpărată de pasionații de curse auto la un preț de 95.000 euro, comparabil cu al unui Porsche. Dotat cu un motor de 2 litri Turbo, cu 330 CP și 420 Nm, modelul are o masă 1,2 tone. Pentru a avea suficient combustibil, la consumuri ridicate, rezervorul are nu mai puțin de 100 litri.

Având în vedere că va fi folosit la curse modelul va fi dotat cu transmisie secvențială cu padele pe volan, suspensie reglabilă, dar și cu un sistem de frânare sport, șoferul putând regla de la volan forța de frânare între cele două punți. Discurile ventilate au 378 milimetri pe față și 265 de milimetri pe spate, iar etrierele au șase pistonașe pe față, respectiv câte două pe spate.

Splitterul față și spoilerul spate sunt reglabile, aceasta fiind de altfel o condiție pe care bolizii trebuie să o îndeplinească pentru a intra în cursele de turisme. Pilotul va avea un volan plin cu butoane, spre deosebire de modelul de serie care are un caracter ergonomic.

Modelul a fost dezvoltat de OpelMotorsport și Kissling Motorsport. Mașina poate fi testată deja pe circuit și va fi introdusă în calendarul sportiv al anului 2016, însă respectă și reglementările FIA pentru 2017.

Citește și Tesla Model S primește un update: AUTONOMIE, dar cu mâinile pe volan!

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă