16.8 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Noul Nissan Micra, previzualizat de Sway. Va mai rămâne o mașină...

FOTO. Noul Nissan Micra, previzualizat de Sway. Va mai rămâne o mașină pentru femei?

Nissan pregătește pentru anul 2016 una dintre cele mai importante lansări ale sale din ultimii ani, noul Micra, citadină care are rolul de a consolida poziție producătorului asiatic în segmentul mașinilor de oraș. Previzualizat de conceptul Sway, Micra va prelua trăsături de la modelele premium.

Bătălia pe segmentul mașinilor de oraș este una tot mai puternică, iar mulți producători au recurs, în ultimii ani, la a le aplica tratemente premium modelelor lor, fie că vorbim de clasă mică, crossover, SUV-uri de oraș. Micra nu face nici el notă distinctă, iar asiaticii promit modele de o calitate superioară și finisaje mai bune pentru generația care va apărea în 2016.

Citește și FOTO. Copia chinezească a lui Range Rover Evoque, într-un nou set de imagini. UMILIȚI de chinezi!

Micra, o mașină care în Europa a atras mai ales femeile, ar putea suferi unele modificări în ceea privește publicul țintă. Cu cât modelul va prelua mai multe elemente de la conceptul Sway, cu atât atât vor crește șansele să se adreseze unui public mai divers, ceea ce Nissan încearcă deja să facă în Europa. Nu este întâmplător faptul că Nissan a devenit în 2015 cel mai bine vândut producător asiatic din Europa, detronând Toyota.

Trevor Mann, vicepreședintele executiv al Nissan, a spus că nu este încă stabilit unde va fi produs Micra, la uzina din Marea Britanie sau în India, acolo unde a fost mutată producția lui Micra începând cu generația actuală, conform Autocar.

Conceptul pe care se bazează viitorul Micra este Nissan Sway, model prezentat la Salonul Geneva 2015. Cu multe forme rotunjite dar și linii fluide de-a lungul mașinii, Sway este modelul care ar putea aduce o mică revoluție în proiectul Micra.

Prima generație a fost lansată în 1982, iar în 2016 urmează să fie lansată cea de a cincea.

 

Cele mai citite

Eugen Tomac dezvăluie abuzul făcut de Austria în privința aderării României la Schengen

Marți, pe 28 mai, europarlamentarul Eugen Tomac a scris pe rețelele de socializare că a primit o scrisoare în care Austria este atacată pe...

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...

Zelenski merge în Franța pe 6 iunie la a 80-a aniversare a debarcării din Normandia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va asista pe 6 iunie în Normandia la aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliată în Franţa, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă