19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Noul Renault Kadjar, lansat în premieră. Crossover-ul de clasă compactă al...

FOTO Noul Renault Kadjar, lansat în premieră. Crossover-ul de clasă compactă al francezilor

Renault Kadjar a fost lansat în premieră mondială, în mediul online, crossover-ul de clasă compată urmând să apară pentru prima dată în public la Salonul Auto de la Geneva 2015.

Renault Kadjar este primul crossover lansat de producătorul auto francez la clasa compactă, ceea ce înseamnă că modelul are volume mai generoase față de Captur, însă este mai mic decât Koleos. Crossover de oraș, Kadjar va intra pe piață anul acesta, pe un segment care se aglomerează de la un an la altul.

"În 2014, aproape o mașină din cinci vândute în lume a fost un crossover, cota lor de piață fiind de 23% în Europa și de 26% în China. Acest segment reprezintă o veritabilă poartă de intrare pe principalele piețe de creștere vizate de grup", se arată într-un comunicat al producătorului.

Citește și Kadjar, primul Renault produs și în China. Ce planuri au francezii

Primele informații oficiale despre Kadjar

Crossover-ul compact are 4,45 m lungime, 1,84 m lăţime şi 1,60 m înălţime. În ceea ce privește aspectul Kadjar este în mod clar un frate mai mare pentru Captur, putând fi reperate cu ușurință elementele imaginii de marcă ale constructorului. Astfel vedem o grilă față modelată după cea de la Clio, în timp ce părțile laterale, precum umerii mașinii sau partea din spate, sunt încadrate de linii robuste.

Interiorul se remarcă printr-un stil sportiv, linia de design urmărind îndeaproape aspectul habitacului de la celelalte modele din gamă. Bordul mașinii are în centrul său un ecran cu diagonala de 7 inci, cu Renault R-Link 2, integrat, sistemul multimedia cu acces la internet, dezvoltat de francezi.

Citește și Carlos Ghosn: O treime din piața auto a Rusiei va dispărea. Toți producătorii sunt afectați

Fratele lui Nissan Qahqai, de pe segment de piață C crossover, Kadjar va avea parte de două tipuri de tracțiuni, atât 4X2, cât și integrală. 

Motorizările lui Kadjar: 1.2 litri DIG-T (115 cp) și 1.6 DIG-T (150 cp) – versiunea pe benzină; 1.5 dCi (110 cp) și 1.6 dCi (130 cp) – cele două versiuni diesel. Va dispune fie de o cutie manuală cu 6 rapoarte, fie de o transmisie automata. Kadjar cu tracțiune integrală va avea un selector 2WD, AUTO și LOCK. De asemenea, o gardă la sol de 19 cm va contribui la caracterul de off-roader, atunci când se va intra, spre exemplu, pe un drum de țară.

Mașina va fi prezentată, pentru prima dată publicului larg, la Salonul Auto de la Geneva, pe 5 martie.

Citește și Salonul Auto Frankfurt, evenimentul anului în industria auto. Ce mașini în premieră sunt așteptate

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Lumina Sfântă a fost adusă în Republica Moldova de un avion al României

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim în Republica Moldova, în anul 2024, de un avion al României, anunță presa de la Chișinău. Cursa...
Ultima oră
Pe aceeași temă