10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialKadjar, primul Renault produs și în China. Ce planuri au francezii

Kadjar, primul Renault produs și în China. Ce planuri au francezii

Renault Kadjar, crossover-ul compact, lansat, marți, de producătorul auto francez, va avea un rol important în strategia de piață a constructorului de mașini. Modelul va fi primul pe care Renault produs în China.

CEO-ul Renault-Nissan, Carlos Ghosn, spune că modelul Kadjar va avea un rol cheie în creșterea vânzărilor grupului. În contextul în care modelul intră pe un segment de piață care a cunoscut o explozie în ultimii ani, nu mai este o surpriză faptul că francezii vor acorda o atenție tot mai mare crossover-urilor. Ghosn spune că la nivel global segmentul crossover deține 25% din totalul pieței, în timp ce în China are 30%, potrivit ANE.

Citește și Carlos Ghosn: O treime din piața auto a Rusiei va dispărea. Toți producătorii sunt afectați

O noutate pentru francezi, o dată cu lansarea la nivel mondial a lui Kadjar, este faptul că acest model este primul pe care Renault îl va produce în China, pentru piața asiatică. Versiunile pentru China vor fi construite la uzina din Wuhan, începând cu 2016, atunci când aceasta va deveni operabilă. În China Renault are un parteneriat cu Dongfeng.

În schimb piețele europene și nu numai vor fi aprovizionate cu modelele Kadjar, produse în Palencia, Spania.

Citește și FOTO Noul Renault Kadjar, lansat în premieră. Crossover-ul de clasă compactă al francezilor

Renault este de așteptat să vândă 118,000 unități Kadjar în Europa, în 2016, primul an întreg în care se va fla pe piață crossover-ul, ceea ce l-ar poziționa pe locul 3, în spatele lui Nissan Qashqai și Volkswagen Tiguan, potrivit IHS Automotive.

Noul Renault Kadjar este poziționat între modelul de clasă mai mare, Koleos și Captur, de clasă mică. Primul crossover compact al Renault, Kadjar va fi prezentat pentru prima dată publicului larg la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă