20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Corvette istoric, readus la viață după ce a fost înghițit...

GALERIE FOTO. Corvette istoric, readus la viață după ce a fost înghițit de un crater uriaș

General Motors a început restaurarea unui Chevrolet Corvette istoric, modelul cu numărul 1 milion, care fusese înghițit de o gaură gigantică apărută în pământ la Muzeul Național Corvette.

Muzeul Național Corvette, din Kentuky (SUA), a avut parte de un incident neobișnuit în 2014, când mare parte din podeaua sa a dispărut cu tot cu modelele expuse după ce pământul pe care se afla construcția s-a surpat. Atunci, nu mai puțin de 8 mașini istorice au fost înghițite de craterul uriaș.

Vezi în GALERIA FOTO de mai sus cum este restaurat Corvette-ul

Corvette-ul, de culoare albă, produs în 1992, a fost modelul cu numărul 1 milion din istorie și este una dintre cele 3 mașini afectate de surparea pământului, pe care Chevrolet s-a hotărât să le restaureze.

Citește și GALERIE FOTO. Corvette-ul istoric, înghițit de un crater, a fost restaurat. Ce au descoperit mecanicii!

Chevrolet a început restaurarea, care ar putea dura câteva luni, în condițiile în care modelul a fost afectat foarte grav. Atunci când a fost scoasă din crater mașina era plină de pietriș și pământ. Interiorul său a fost distrus, iar mecanicii GM vor trebui cel mai probabil să retapițeze mașina. În plus caroseria a fost îndoită sau chiar ruptă în mai multe locuri. Printre primele părți recondiționate se numără scaunul șoferului, parbrizul și spoilerele.

Celelalte două modele intrate în programul de restaurare au suferit avarii mai puține. Echipa de specialiști ai GM au recondiționat deja modelul care fusese cel mai puțin afectat, un Corvette ZR1 din 2009, cunoscut ca Diavolul Albastru. Cel de-al treilea model este un Corvette din 1962.

Din cele 8 modele care au fost înghițite de pământ, două dintre ele erau împrumutate de la GM. 

Citește și GALERIE FOTO. NOUL BMW Seria 7, în premieră mondială. Cum arată noua limuzină germană

 

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă