12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Mercedes Clasa A, facelift de 2015. Compacta germană păstrează motorizările...

GALERIE FOTO. Mercedes Clasa A, facelift de 2015. Compacta germană păstrează motorizările Dacia

Mercedes i-a făcut un facelift de mijloc de generație compactei sale Clasa A. Mașina germană a fost lansată în premieră mondială în cadrul Festivalului de la Goodwood.

Mercedes Clasa A a primit modificări aproape la toate capitolele, cu toate că la nivelul aspectului exterior acestea sunt destul de minore. Mai concret nemții au restilizat spoilerele mașinii și blocurile optice, astfel că modelul a primit o tușă mai agresivă față de versiunea inițială, lansată în 2012.

Vezi mai sus o GALERIE FOTO cu 35 de imagini cu noul Mercedes Clasa A 

Interiorul a împrumutat elemente noi de la frații mai mari, cum ar fi cromul, într-o prezență mai mare, aspectul bordului. Interiorul este ceva mai colorat, există o gamă mai variată de materiale. Sistemul multimedia standard al mașinii se poate conecta la Apple CarPlay și Android Auto, în timp ce opțional, acesta poate fi înlocuit cu un ecran de 8 inci.

Citește și GALERIE FOTO. NOUL Audi A4, în premieră mondială. Luptă strânsă cu Seria 3 și Clasa C

Dacia propulsează entry-level-ul de la Clasa A

Facelift-ul lui clasa A nu este însă rezultatul unei acțiuni de restilizare a modelului, ci mai degrabă al uneia de actualizare a capitolului tehnic. Mașina va avea o versiune diesel entry-level, dotată cu dCi-ul de 1,5 litri și 109 CP, dezvoltat de alianța Renault – Nissan, disponibil și pe modelele Dacia. Clasa A îl va avea montat pe versiunea A180 CDI BlueEfficiency, cea mai eficientă din gamă. Consumul este de doar 3,5 L/100 km și are emisii de 89 g/km, astfel că se aliniază standardelor Euro 6.

Citește și Renault a dezvăluit primele informații despre noua sa LIMUZINĂ. Cum se numește înlocuitorul lui Laguna

Alte versiuni diesel sunt A250 și A250 Sport 4Matic, ambele dezvoltând acum 218 CP. De asemenea versiunea pe benzină, de intrare în gamă, este un motor de 1,6 litri, cu 102 cai putere și 180 de Nm.

Un sistem important implementat pe Clasa A este cel de asistență al șoferului care poate detecta oboseala acestuia și care totodată poate reduce riscul accidentelor la viteze mari (60-200 km/h), în special pe autostrăzi. 

Versiunea de top a Clasei A, modelul A45 AMG, este acum mai puternică decât vechea sportivă. Motorul de 2 litri, cu 381 CP, poate accelera mașina de la 0-100 km/h în doar 4,2 secunde, o îmbunătățire majoră de 0,4 secunde. Consumul de circa 6,9 L/100 km arată o eficiență crescută a gamei de propulsoare.

Clasa A va fi prezentată și la Salonul Auto de la Frankfurt, din luna septembrie.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă