14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialMonștrii din Stuttgart: Porsche și Audi au bătut palma pentru a dezvolta...

Monștrii din Stuttgart: Porsche și Audi au bătut palma pentru a dezvolta motoare comune V6 și V8

Producătorii Audi și Porsche, care fac parte din concernul auto Volkswagen AG, au stabilit un parteneriat prin care să dezvolte noi generații de motoare V6 și V8 pe care să le introducă pe mașinile sport de la nivelul grupului.

Dezvoltate de cei doi producători premium, noile generații de propulsoare ar putea fi folosite treptat și de alte modele ale gigantului german. V-urile, cu șase sau opt cilindri, vor avea o structură comună, iar capacitatea fiecărui cilindru va fi de 500 cm cubi. Asta înseamnă că V6 va avea 3 litri, în timp ce mult mai puternicul V8 va ajunge la 4 litri, potrivit Autocar.

Citește și Mit DEMONTAT: Mașinile noi, mai FIABILE decât bijuteriile anilor 70′-80′. Cum să atingi 400.000 km!

Ambele versiuni de motorizare vor fi dotate cu turbine. De asemenea se va afla în lucru și un V6 cu o capacitate de doar 2,5 litri pentru un consum mai redus de carburant, însă cel mai probabil și puterea dezvoltată va fi una redusă.

Cu numele de cod KoVoMo, “Konzern Vee Otto Motoren” (n.r. motoarele otto în V ale concernului), noile propulsoare care vor înlocui actualele V6 și V8 vor ajunge și pe modelele Bentley sau Lamborghini, care fac parte din același concern. Noile motoare în V sunt luate în calcul doar pentru sistemele de propulsie pe benzină.

Citește și TOP 5 Mașini noi care au rupt gura târgului în mediul online. Nume surpriză în lupta cu Mercedes și Renault

Principalii rivali în materie de motoare, cei de la BMW, au pus accent și pe V-urile diesel. Având în vedere că parteneriatul Audi-Porsche va reduce costurile, rămâne de văzut dacă modelele Volkswagen, precum Passat, vor primi și ele inimă de V8.

Cei doi producători nu au specificat unde vor produce motoarele, însă cel mai probabil cele mai multe vor fi contruite la Stuttgart, acolo unde este imensa uzină a Porsche.

Citește și FOTO. Noul Audi S8 Plus, cel mai rapid A8 din istorie! Bestia de 600 CP care atacă Seria 7 și Clasa S

Cele mai citite

FCU Craiova și FC Voluntari, în Liga a 2-a! Dinamo și FC Botoșani au prins barajul

FCU Craiova și FC Voluntari vor juca din sezonul viitor la matineu, în timp ce Dinamo și FC Botoșani au prins locurile de baraj,...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Google Maps face viața șoferilor mai ușoară. Ce funcții noi a introdus

Google Maps vine cu noi update-uri. Șoferii sunt principalii beneficiari, mai ales conducătorii de mașini electrice. Modificări aduse aplicației Google Maps Noua actualizare introduce suport îmbunătățit...
Ultima oră
Pe aceeași temă