19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Noul Audi S8 Plus, cel mai rapid A8 din istorie! Bestia...

FOTO. Noul Audi S8 Plus, cel mai rapid A8 din istorie! Bestia de 600 CP care atacă Seria 7 și Clasa S

Audi duce o luptă strânsă pe piața limuzinelor de lux cu marii săi rivali. După ce BMW și Mercedes au lansat noile generații ale nevelor amiral din portofoliu, Audi a scos de pe porțile fabricii cel mai rapid A8 din istorie, denumit S8 Plus.

Audi S8 a mai primit indicativul Plus pentru a deveni a adevărată bestie pe patru roți. Modelul care acum are cu 85 în plus față de versiunea S8 “obișnuită”, dezvoltă prin V8-ul TFSI de 4 litri un total de 605 CP, ceea ce face ca accelerația până la 100 km/h să fie efectuată în doar 3,8 secunde. Un alt “Plus” îl reprezintă faptul că un cuplu de 700 Nm nu părea de ajuns, astfel că inginerii germani s-au gândit să introducă funcția overboost, care duce cuplul maxim la 750 Nm.

Citește și FOTO. Mercedes a lansat noi motoare pentru Clasa B, CLA și GLA. Cât îi ia break-ului să atingă 100 km/h

Cea mai rapidă limuzină de la Audi din istorie atinge o viteză maximă de 308 km/h. Cu toate că este limitată electronic la 250 km/h, acest prag poate fi dezactivat dacă se optează pentru pachetul Dynamic.

Sub mașină lucrează un sistem de tracțiune integrală, quattro, puterea fiind transmisă către toate roțile prin transmisia automată. S-a optat pentru un sistem Tiptronic cu opt trepte. Deoarece modelul atinge performanțe aproape de cele ale unor modele extreme, precum hypercarurile, au fost operate modificări și în privința suspensiilor sau a frânelor.

La interior în mare parte un S8, versiunea Plus își dezvăluie noul caracter atunci când ajunge pe șosea. Totuși modelul va avea în continuare o concurență puternică din partea unor modele ca Mercedes Clasa S63. În Marea Britanie modelul va avea un preț cu peste 17.000 lire (circa 24.000 euro) mai mult față de versiunea S8 standard, astfel că va costa 97.700 lire (140.000 euro). 

Citește și Parteneriat istoric între BMW, Audi și Mercedes. Achiziție de miliarde de euro de la Nokia

 

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă