13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialParteneriat istoric între BMW, Audi și Mercedes. Achiziție de miliarde de euro...

Parteneriat istoric între BMW, Audi și Mercedes. Achiziție de miliarde de euro de la Nokia

Producătorii auto germani BMW, Audi și Mercedes s-au aliat în vederea celei mai importante tranzacții de pe piața auto din 2015. Cei trei au cumpărat serviciul de hărți al companiei Nokia.

BMW, Audi, marca premium a celor de la Volkswagen, dar și compania mamă a lui Mercedes, Daimler, au cumpărat serviciul “Here Maps”, de dezvoltare a hărților rutiere, de la Nokia, într-o tranzacție care se ridică la 2,8 miliarde euro și care va fi finalizată în primul trimestru al anului 2016, potrivit Business Insider.

Citește și FOTO. Prima imagine spion cu Volkswagen Golf GTI VIII. Ce noutăți aduce hot-hatch-ul german

“Hărțile digitale de înaltă precizie sunt o componentă esențială a mobilității viitorului. Prin achiziția comună a HERE Maps, vrem să asigurăm independența serviciului centralizat pentru toți producătorii de atuomobile, furnizorii și clienții din alte industrii”, a spus CEO-ul Daimler, Dieter Zetsche.

Cei trei producători au achiziționat serviciul, în încercarea de a dezvolta astfel diverse versiuni de hărți auto care să rivalizeze cu cele anunțate de Google. Segmentul dispozitivelor de conectare la mașină a devenit unul definitoriu pentru industria auto.

Citește și Clarkson, Hammond și May, plătiți regește de către Amazon. Salarii uriașe pentru vedetele Top Gear

Scopul celor trei a fost de a-și asigura astfel o prezență pe acest segment de piață, în continuă creștere, dar și pentru a dezvolta la costuri reduse hărți auto pentru viitoarele lor modele autonome.

Cu toate că tranzacția va fi finalizată la un preț mai mic decât cel cerut de producătorul finlandez, cei trei producători auto s-au angajat să lase să funcționeze independent noua lor achiziție, fără a interveni peste conducerea companiei.

Mai mulți producători auto încearcă să construiască mașini autonome, a căror producție în serie să devină fezabilă. Google este foarte aproape de lansa un astfel de automobil, cu toate că nu este exclus ca gigantul din IT să dezvolte astfel de mașini în colaborare cu producătorii auto.

Citește și Premieră în lumea auto: BMW pregătește un motor monstruos cu PATRU turbine. Pe ce model va fi introdus

 

Cele mai citite

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă