16.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialScandal Volkswagen: Noi demisii la vârf. Cine îl urmează pe Winterkorn

Scandal Volkswagen: Noi demisii la vârf. Cine îl urmează pe Winterkorn

Scandalul de la Volkswagen s-a lăsat cu noi demisii, după ce inițial, săptămâna trecută, a fost forțat să-și depună mandatul doar CEO-ul grupului auto, Martin Winterkorn. Alți trei înalți oficiali l-au urmat săptămâna aceasta.

Volkswagen AG și-a pierdut trei dintre cei mai importanți ingineri, care totodată ocupau funcții de conducere. Șefii de dezvoltare Heinz-Jakob Neusser (Volkswagen), Ulrich Hackenberg (Audi) și Wolfgang Hatz (Porsche) și-au depus toți demisiile, în urma ședinței de vineri.

Citește și Audi recunoaște că trișat la testele de emisii. Câte milioane de mașini sunt afectate

Hackenberg, 65 ani și Hatz, 56 ani, au condus în trecut departamente direct implicate în scandalul emisiilor de noxe. Hackenberg, unul dintre apropiații lui Winterkorn a fost responsabil pentru dezvoltarea mărcii Volkswagen între 2007 și 2013, iar Hatz a condus departamentul de dezvoltare a motoarelor între 2007 și 2011.

Neusser a preluat de la Hackenberg, în 2013, dezvoltarea Volkswagen, iar din 2012 era responsabil pe întreg grupul pentru dezvoltarea propulsoarelor.

Citește și Scandal Volkswagen: Aproape 3 milioane de mașini, care au trișat la testele de emisii, vândute în Germania

Boardul de conducere al Volkswagen s-a întrunit, vineri, în prima ședință majoră de la izbucnirea scandalului emisiilor, în urma căruia a fost dezvăluit faptul că grupul auto german a instalat soft-uri, care păcăleau testele de stabilire a noxelor, în peste 11 milioane dintre mașinile vândute în ultimii ani. 

 

Cele mai citite

Revolut Travel Report: Ce recorduri în materie de turism se vor depăși anul acesta?

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane în România, a întrebat 15.000 de respondenți...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Incident sângeros la o școală din Wisconsin, SUA! Polițiștii au împușcat mortal un elev

Polițiștii americani au împușcat mortal un elev care ar fi avut o armă. Incidentul a avut loc în fața unei școli din Wisconsin. Autoritățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă