13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialTakata LOVEȘTE din nou. Aproape 40% din producția Ferrari pe un an,...

Takata LOVEȘTE din nou. Aproape 40% din producția Ferrari pe un an, AFECTATĂ

Ferrari desfășoară o rechemare în service de amploare, urmând să remedieze o problemă care se poate agrava la nu mai puțin de 37% din vehiculele produse într-un an de zile. Numitorul comun cu acțiunile similare ale altor producători este compania japoneză Takata.

Producătorul italian de mașini de lux Ferrari a anunțat o rechemare în service pentru 2600 de vehicule, produse între 19 decembrie 2014-29 aprilie 2015, toate cu prețuri de peste 200.000 euro, care au ajuns la clienți din mai multe regiuni ale lumii. Defecțiunea apare la airbag-uri și dacă nu este remediată poate cauza declanșarea automată a acestuia.

Citește și FOTO. Primul supercar construit de Mexic ia cu asalt Europa. Vuhl 05 a ajuns la primul client

Problema constă în faptul că din cauza unei poziționări improprii airbag-ul se poate declanșa singur în combinație cu anumiți adezivi.

Componentele sunt livrate de Takata, compania japoneză care în ultimul an s-a aflat în centrul unor recall-uri masive, efectuat de diferiți producători. Totuși italienii specifică faptul că în acest caz nu este vorba despre aceleași defecțiuni.

Printre modelele afectate se numără: 458 Italia, 458 Speciale, Cafilornia T, FF, F12 Berlinetta și La Ferrari.

Cu o producție anuală, limitată la circa 7000 unități, rechemarea în service de 2600 mașini ar putea crea o gaură în bugetul Ferrari.

Cele mai citite

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

O rachetă rusească a rănit doi copii și trei adulți la Harkov

Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un atac aerian asupra oraşului Harkov. O rachetă lansată de ruşi a lovit o zonă rezidenţială....
Ultima oră
Pe aceeași temă