19.3 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Primul supercar construit de Mexic ia cu asalt Europa. Vuhl 05...

FOTO. Primul supercar construit de Mexic ia cu asalt Europa. Vuhl 05 a ajuns la primul client

Vuhl 05 este prima mașină supersport construită de mexicani, iar bolidul este pregătit să ia cu asalt nu doar piețele orientale, ci și Europa, unde ar urma să intre în segmentul lui Caterham.

Noul Vuhl 05, cu toate că era gata încă din 2013, el i-a fost livrat primului client și astfel va intra în trafic abia începând cu acest an. Mexicanii și-au consolidat rețeaua de dealeri și au finalizat prima listă de precomenzi în cei doi ani scurși de la momentul în care Vuhl era prezentat în premieră mondială.

Citește și Takata LOVEȘTE din nou. Aproape 40% din producția Ferrari pe un an, AFECTATĂ

Bolidul mexican este comparabil ca structură și ca performanțe cu un roadster precum Caterham, acesta urmând să fie rivalul direct al său. Vuhl 05, lansat mai întâi în Mexic, va intra pe mai multe piețe încă din primii săi ani de viață. Marea Britanie, chiar țara lui Caterham, este prima țintă din afara Mexicului și totodată poarta de intrare în Europa. Mexicanii încearcă deocamdată să obțină omologarea necesară pentru a-și putea comercializa vehiculul în Marea Britanie.

Vuhl 05 este propulsat de un motor de Ford, un Ecoboost de 2.0 litri și 285 CP, care este montat central. Cu o greutate de doar 695 kg, bolidul poate atinge 100 km/h în sub 4 secunde, în timp ce viteza maximă este 241 km/h.

“Vehicles of Ultra High performance and Lightweight”, sau mai pe scurt Vuhl, este anunțat la un preț de circa 60.000 lire sterline (circa 86.000 euro). Alte piețe pe care va apărea modelul sunt cele din Asia sau zona arabă.

Citește și GALERIE FOTO. Noua Alfa Romeo Giulia își dezvăluie INTERIORUL. Cum arată habitaclul rivalului lui BMW M3

 

 

 

Cele mai citite

Ședința de guvern se ține la Brașov

Ședința de guvern programată în ziua de 14 mai 2024 se va desfășura în municipiul Brașov, anunță un comunicat transmis de la Palatul Victoria. Nu...

Rusia – Ucraina, ziua 790: Blinken, vizită surpriză la Kiev

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a sosit în această dimineaţă la Kiev pentru o vizită surpriză care ar trebui să-i liniştească pe ucraineni cu...

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă