18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVânzările diesel continuă să crească în Marea Britanie, în ciuda scandalului Volkswagen....

Vânzările diesel continuă să crească în Marea Britanie, în ciuda scandalului Volkswagen. Câte mașini a comercializat Dacia la 9 luni

Scandalul Volkswagen, privind manipularea emisiilor de noxe, nu a avut efecte negative asupra piețelor majore ale Europei. Piața auto din Marea Britanie a înregistrat un nou record la 9 luni, pe fondul creșterii vânzărilor de mașini diesel.

Luna septembrie a adus vânzări de 462,517 vehicule în Marea Britanie, dintre acestea 45,9 % fiind modele disele. Mașinile pe motorină au înregistrat vânzări de 212,504 unități, cu 4,1% mai mult față de septembrie 2014, potrivit datelor Asociației Producătorilor și Dealerilor de Vehicule.

La 9 luni, piața auto din Marea Britanie a acumulat vânzări de aproximativ 2,1 milioane unități (atât diesel, cât și benzină), cu 7,08% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Este pentru prima dată din 2004 când pragul de 2 milioane unități a fost depășit încă din luna septembrie.

Volkswagen a înregistrat de asemenea o creștere de 3,73%, în septembrie, mai mică decât creșterea la primele 9 luni, de 8,17 procente. În total compania germană a comercializat, în perioada ianuarie – septembrie, aproximativ 182.500 unități.

Dacia a avut una dintre cele mai mari creștere de pe piață în luna septembrie, respectiv 26,45%, până la 4.455 unități, în timp ce pentru cele 9 luni creșterea a fost de doar 9,7 procente, până la un total de 20.386 mașini. Dacia a înregistrat creșteri mai mari decât ale unor mărci precum Skoda, Seat, Fiat sau Citroen. Renault a avut o creștere mai constantă pe parcursul anului, astfel că în septembrie a înregistrat un avans de 16,59%, față de 16,73 procente pentru primele 9 luni.

Scandalul Volkswagen, care se va încheia cu rechemările în service anunțate de producătorul german, a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme pentru manipularea testelor de stabilire a emisiilor de noxe, astfel încât modelele diesel să se încadreze în parametrii americani.

Citește și Scandalul Volkswagen: Când încep rechemările în service pentru cele 11 milioane mașini. Remedierea, prin UPDATE la soft!

 

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă