10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Un nou vehicul tip James Bond: Avionul PLIABIL, care poate...

FOTO. Un nou vehicul tip James Bond: Avionul PLIABIL, care poate ateriza pe apă şi pe uscat

Amatorii de sporturi extreme au la dispoziţie un nou tip de vehicul, similar celor văzute în filmele cu James Bond.

Este vorba de un mic avion, care poate folosi pentru decolare şi aterizare atât solul, cât şi suprafaţa apei. La sol nu este nevoie neapărat de aeroport, întrucât mica aeronavă poate ateriza pe şosea sau chiar pe plajă.

O altă facilitate este că aeronava se poate plia, pentru a fi transportată pe remorca unui autovehicul sau pentru a fi depozitată într-un garaj.

Viteza maximă de zbor este de 176 kilometri  la oră.

Citeşte şi: Accident AERONAUTIC fără precedent la MOSCOVA. Vezi bilanţul catastrofei

Aeronava, denumită Icon A 5, poate lua la bord două persoane şi cel mult 27 de kilograme de bagaje. Greutatea maximă a aeronavei permisă la decolare este de 686 de kilograme, fiind inclusă, din punctul de vedere al normelor aeriene, în categoria aeronavelor uşoare de sport.

Avionul are încorporată o paraşută care se deschide în caz de pericol, ajutând la coborârea avionului şi salvând atât aeronava cât şi oamenii de la bord.

Aeronava este disponibilă pentru vânzare în SUA, la preţul de circa 189.000 de dolari.

Citeşte şi: VIDEO. Sam Smith a dezvăluit MELODIA noului film “Spectre”, din seria James Bond. Cum se va numi

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă