10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Yahoo a descoperit tehnologia care transformă orice touchscreen in dispozitiv de...

VIDEO: Yahoo a descoperit tehnologia care transformă orice touchscreen in dispozitiv de scanare biometrică

Compania Yahoo a descoperit o tehnologie de securizare biometrică inovativă ce poate fi aplicată tuturor smartphone-urilor, indiferent de tipul de display și sistemul de operare, cu condiția ca acesta să nu fie mai vechi de Android 4.2 Jelly Bean, informează slashgear.com.

Practic, tehnologia se află în fază de cercetare și se numește Bodyprint și transformă suprafața tactilă într-o platformă de recunoaștere biometrică bazată pe senzorii de presiune atașați display-ului. 

CITEȘTE ȘI: Cum arată primul telefon românesc cu senzor de amprentă

Practic, poți ține telefonul în palmă, îl poți apăsa cu falangele, îl poți apropia de ureche, iar acesta va recunoaşte diverse părţi ale utilizatorului, doar din centrele de presiune. Pentru a debloca un dispozitiv folosind tehnologia lor nu trebuie decât să atingi partea corpului înregistrată de ecran, fie ca vorbim de degete, palmă sau ureche. Poţi debloca telefonul ridicându-l la ureche, atingând palma sau poziţionând pumnul strâns pe suprafaţa tactilă, cât şi unul sau mai multe degete, elemente unice pentru fiecare persoană în parte.

CITEȘTE ȘI: Cum arată smartphone-ul care îți scanează retina, exact ca-n filmele cu James Bond

Din păcate însă, această tehnologie nu va fi disponibilă curând pentru că încă se mai efectuează teste, desi, conform studiilor Yahoo, tehnologia a demonstrat un procent de 99,98% acurateţe în identificarea părţilor corpului şi un procent de 99,52% acurateţe în identificarea utilizatorilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă