15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPovestea tânărului de 26 de ani care câștigă mii de euro, comentând...

Povestea tânărului de 26 de ani care câștigă mii de euro, comentând meciuri de Counter Strike

 Matthew “Sadokist”  Trivett are 26 de ani, este absolvent de facultate și îi plac jocurile video. Până acum avem portretul oricărui tânăr, fie că vorbim de România, Franța sau Statele Unite ale Americii. Dar Matthew nu este un tânăr obișnuit. În ultimele luni a ajuns să câștige mai mulți bani decât toată familia lui la un loc și pentru asta își folosește doar vocea. Nu este cântăreț sau vedetă din show biz, este un comentator sportiv de jocuri electronice. A călătorit deja prin zeci de țări și sute de orașe și aventura continuă. Matthew va comenta la București meciurile de Counter Strike din cadrul competiției internaționale DreamHack Bucharest 2015. Evenimentul va avea loc în Capitală în perioada 24-26 aprilie 2015, iar premiile puse în joc se învârt în jurul sumei de 110.000 de dolari.

CITEȘTE ȘI: Premii de peste 110.000 de euro la DreamHack București 2015

De la o glumă la stil de viață

Matthew Trivett s-a născut în 1989, în Canada și a început de la 12 ani să se joace CounterStrike 1.6, inspirat fiind de fratele său. Jocurile de tip first-person shooter l-au fascinat dintotdeauna, dar nu se aștepta să ajungă comentator de carieră. Totul a început în urmă cu câțiva ani când era student și se juca Call of Duty online. La un moment dat, dintr-o glumă, a început să se înregistreze în timp ce comenta un joc. Așa a ajuns să își înceapă cariera până când, în 2012, ajunge să fie comentator full time cu nume de cod Sadokist. În 2015 primește și titlul de comentatorul anului la MLG X-games Aspen 2015 și este comentator sportive official în liga ESEA. Datorită carismei și popularității sale, Sadokist a fost invitat sa comenteze PGL CS:GO Championship Series, pe toată durata desfășurării competiției, inclusiv marea finală din Capitală în cadrul DreamHack Bucharest 2015.

CITEȘTE ȘI: 256 de echipe din toată lumea se bat în Counter Strike în Capitală

Tatăl meu e fanul meu numărul 1, dar și criticul meu cel mai obiectiv

“La început mi-a fost greu, oboseam foarte repede când comentam un meci de Counter Strike, pentru că nu aveam vocea antrenată. Apoi tatăl meu, care este DJ de radio, m-a ajutat să-mi îmbunătățesc tehnica, să învăț să respir și să folosesc vocea de stomac și vocea de diafragmă, care sunt mult mai stabile. Astăzi este fanul meu ”No.1”, dar și criticul meu. Îmi spune pe Twitter: ”De ce ai vorbit așa? Folosește vocea corect …” și alte astfel de observații”, a povestit Matthew.

CITEȘTE ȘI: Cum a ajuns România în TOP 5 țări în zona de sporturi electronice

De la 20 de vizitatori la 300.000, pe Twitch.TV

Twitch este principala platformă de distribuție a materialelor video pentru comunitatea mondială a gamerilor. În fiecare lună, 1,5 milioane de creatori de conținut prezenți în rețea transmit către cei 100 de milioane de membri înscriși pe Twitch.tv evenimentele la care sunt implicați. În februarie 2014, Twitch a fost cotat drept al patrulea cel mai mare site din Statele Unite ale Ameriici, în funcție de trafic, consolidând statutul platformei drept lider al industriei de divertisment și epicentrul producției de video social în jocurile electronice. Pe această platformă, Matthew are și câte 300.000 de oameni care îl urmăresc live și comentează, pe Twitter, în timpul competițiilor de Counter Strike.

CITEȘTE ȘI: Care sunte vedetele din show biz care susțin DreamHack Bucharest 2015

Jocurile video, percepția care schimbă realitatea

Matthew a vorbit deschis despre comunitatea gamerilor din toată lumea și a făcut o analiză a comportamentului lor.

“Paradoxal, gamerii nu sunt ființe foarte sociabile. Se refugiază în fața unui computer și ajung să se joace ore în șir. Îmi aduc aminte de tinerețea mea. Dacă mă jucam hochei cu echipa liceului cinci-șase ore pe zi, se numea antrenament și tatăl meu nu era supărat de așa ceva. Dar dacă aș fi stat la calculator șase ore pe zi ca să joc Counter, n-ar fi înțeles. Ori, ceea ce am remarcat în ultima vreme este că jucătorii profesioniști au ajuns să devină sociabili tocmai pentru că nu și-au dorit asta. Au ajuns să aibă fani, să aibă comunități dezvoltate în jurul lor”, ne-a povestit Matthew.

DreamHack Bucharest 2015 va avea loc în perioada 24-26 aprilie, la București, iar premiile puse în joc se învârt în jurul sumei de 110.000 de dolari.

</p>

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă