12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialLanterna cu GPS și poșeta cu acumulatori, printre gadget-urile vedetă de la...

Lanterna cu GPS și poșeta cu acumulatori, printre gadget-urile vedetă de la CES Las Vegas 2015

Anul acesta la CES Las Vegas, câteva gadget-uri au făcut valuri: un port care transformă orice televizor într-un Smart TV, o lanternă cu GPS și o poșetă cu acumulatori, scrie publicația endgadget.com.

Unul dintre dispozitive este un computer stick care rulează windows 8.1 și care transformă orice televizor într-un smart tv. Dispozitivul are aspect de dongle HDMI și este dotat cu un procesor quad-core Atom, cu o capacitate de stocare 32 GB și memorie RAM 2 GB, wireless, bluetooth 4.0 și port USB.

Lanterna FOGO este o lanternă a cărei lumină poate fi reglată cu ajutorul unui buton special și este dotată cu o carcasă rezistență la apă și șocuri mecanice. Este confecționată dintr-un polimer special a cărei duritate este aproape egala cu cea a tungstenului. Are receptor A-GPS, conectat automat la sistemele de poziționare globală și la sateliți și poate afișa poziția pe un mic ecran. În plus funcționează și ca un walkie-talkie cu alte lanterne de același model și poate transmite mesaje voce, morse sau mesaje.

Mai multe, lanterna își reglează intensitatea luminoasă în funcție de unghiul la care este orientată, are accelerometru gravitațional care poate detecta și poate măsura tot felul de parametrii atunci când cazi și dă singură alerta spre alți utilizatori de lanterne FOGO. Gadget-ul poate funcționa și ca baterie externă și prin intermediul portului USB poate alimenta telefoane de tip iPhone sau diferite modele de smartphone echipate cu Android sau Windows Phone.

Si dacă până acum se credea că gadget-urile se adresează în special bărbaților, la CES 2015 a fost expusă poșeta multitasking.

Modelul expus în cadrul târgului conține, în funcție de design, o baterie de 6000 sau 10.000 mAh, astfel încât poți încărca în ea diverse dispozitive precum telefonul sau tableta ta. Mai mult, poșeta are lumină în interior și este foarte utilă în locuri întunecate atunci când cauți cheile sau diferite accesorii feminine.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă