9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. 10 ani de YouTube: Videoclipurile preferate ale românilor

VIDEO. 10 ani de YouTube: Videoclipurile preferate ale românilor

Platforma YouTube aniversează un deceniu de la înfiinţare. Cu această ocazie, Google a publicat un top al celor mai vizionate videoclipuri. În România, pe primele poziţii ale clasamentului sunt “Tranquila”, de J Balvin şi “Sunt un cocalar”, realizat de grupul Noaptea Târziu, informează Mediafax.

“Tranquila” ocupă primul loc în topul celor mai vizionate clipuri muzicale, iar “Sunt un cocalar” se află pe primul loc în clasamentul videoclipurilor non-muzicale.

În afară de “Tranquila”,  cele mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube în România, în perioada 2005 – 2015, sunt PSY – “Gangnam Style”, Andra – “Inevitabil va fi bine”, Indila – “Dernière Danse”, Enrique Iglesias ft. Descemer Bueno – “Bailando (Español)”, Gente De Zona, Michel Teló – “Ai Se Eu Te Pego” – Video Oficial (“Assim você me mata”), Smiley & Alex Velea feat. Don Baxter – “Cai verzi pe pereţi”, Alina Eremia – “Cum se face”, Delia feat. Kaira – “Pe aripi de vânt” şi Alex Velea – “Din vina ta”.

Citeşte şi: WIKIPEDIA le cere donaţii cititorilor printr-un mesaj de tip pop-up

În topul celor mai vizionate videoclipuri non-muzicale de pe YouTube au mai apărut, în afară de “Sunt un cocalar”, reclama TV pentru şamponul Dalin şi “KK-maka (Imnul Crizei)”.

Clasamentul a fost completat de “Charlie bit my finger – again!”, “Boroboaţa – Cântec Animat Pentru Copii”, “Kobe vs. Messi: The Selfie Shootout”, Nelu&Micutzu – “Cine e Grăsuţa?”, “Cel mai tare dans din lume”, “Cel mai sincer copil din lume” şi “Nuntaşa energică”.

Cel mai popular creator de conţinut non-music din România este Mikey Hash, al cărui canal are peste 750.000 de abonaţi.

Cel mai vizionat video de pe YouTube este “Gangnam Style”, iar cel mai popular canal de YouTube este PewDiePie, care aparţine unui pasionat de jocuri din Suedia.

Domeniul YouTube.com a fost înregistrat în 14 februarie 2005. Primul video încărcat a fost “Me at the Zoo”, în 23 aprilie 2005. Lansarea YouTube în variantă beta a avut loc în mai 2005, iar Google a preluat YouTube în 6 octombrie 2006.

În anul 2013, YouTube a depăşit pragul de un miliard de vizitatori unici lunari. În fiecare minut, pe YouTube sunt încărcate 300 ore de înregistrări video. Platforma are peste 70 de versiuni localizate, în peste 70 de limbi.

Versiunea românească a YouTube s-a lansat în aprilie 2013 şi are, în prezent, peste şapte milioane de vizitatori unici din România în fiecare lună, potrivit companiei Gemius.

Primul canal românesc care a depăşit bariera de un milion de abonaţi este Cat Music. Al doilea, şi singurul care a mai făcut-o până acum, este InnaRomania.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă