20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO&VIDEO: ECLIPSA DE SOARE 2015. Locuri din București de unde poți...

GALERIE FOTO&VIDEO: ECLIPSA DE SOARE 2015. Locuri din București de unde poți vedea cel mai bine eclipsa din 20 martie

ECLIPSA DE SOARE 2015. Vineri, 20 martie, va avea loc prima eclipsă a anului 2015. Este vorba despre o eclipsă totală de Soare vizibilă din nordul Oceanului Atlantic, eclipsa parțială fiind observabilă din Europa, nordul Africii și vestul Asiei. Fenomenul va fi observabil și de pe teritoriul României. La București, magnitudinea maximă a eclipsei va fi de 0,53 (53%), iar obscurația (suprafața eclipsată a Soarelui) va fi 0.43 (43%). Dacă vei fi în Capitală în intervalul 10:48 și 13:04, îți recomandăm câteva locuri de unde poți privi eclipsa parțială de Soare.

CITEȘTE ȘI: 8 lucruri inedite pe care trebuie să le știi despre eclipsa din 20 martie

OBSERVATORUL ASTRONOMIC “AMIRAL VASILE URSEANU”

Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” al Municipiului București organizează, pe 20 martie, timp de aproape două ore, observații astronomice cu public pentru eclipsa parțială de Soare. Activitățile vor avea loc în apropiere de ruinele Palatului Voievodal Curtea Veche. Observațiile vor începe de la ora 10:30 și se vor încheia în jurul orei 13.

CITEȘTE ȘI: Apocalipsa descoperită de români

DEALUL MITROPOLIEI

Dealul Mitropoliei sau Dealul Patriarhiei este o colină din București, de circa 30 de metri inăltime, un punct istoric și cultural, important pe harta capitalei Românei. Din punct de vedere confesional, Dealul Mitropoliei este în prezent sediul Patriarhiei Române și reședința Patriarhului.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune locuri din România de unde poți privi eclipsa din 20 martie

FOIȘORUL DE FOC

Foișorul de Foc este o clădire de 42 metri înălțime din București aflată între Obor, Calea Moșilor și Nerva-Traian, mai precis: la intersecția străzii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand, în imediata apropiere a bisericii Oborul-Vechi. Program de funcționare 8:00- 16:00, iar în ziua eclipsei va fi deschis publicului.

CITEȘTE ȘI: Când vom vedea din București o Lună uriașă

DEALUL FILARET

Este cel mai inalt punct geografic din Capitală și se află la o altitudine de aproape 100 de metri. Tot aici se află singura stradă în trepte din București. Are 220 de ani și peste 100 de trepte, și face legatura între strada Constantin Istrati și Aleea Suter.

CITEȘTE ȘI: Care sunt țările din Europa care vor fi afectate energetic de eclipsa din 20 martie

</p>

Cele mai citite

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...

Trupele ruse ar fi pe punctul de a încercui orașul Ceasiv Iar

Trupele ruse încearcă să încercuiască orașul Ceasiv Iar din regiunea Donețk, potrivit unui oficial militar ucrainean, potrivit hotnews.ro. Atacul este în desfășurare, însă Kievul...
Ultima oră
Pe aceeași temă