”Ștrudelul cu mereu sau brânză dulce” este un desert pe care îl găsești în toate restaurantele din Tirol, o regiune din Austria care atrage anual milioane de turiști în stațiunile motane. Rețeta este simplă.
Ingrediente:
Pentru aluat:
Făină
ou
Smântână,
Margarină
Miere (pentru uns aluatul)
Citește și: Reteță tiroleză: Ciolan de porc cu găluște de cartofi
Pentru umplut ștrudelul cu mere:
Mere
Zahăr
Scorțișoară
Pentru umplut ștrudelul cu brânză:
Brânză de vaci
Ouă,
Zahăr
Stafide
Esență de vanilie
Citește și: Reteță tiroleză: Mușchiuleț de vițel cu pastel de legume
Mod de preparare:
Se pregătește un aluat din făină, gălbenuș de ou, smântână și margarină.După ce se frământă se lasă la frigider câteva minute.
Între timp se pregătește umplutura pentru cele două tipuri de ștrudel:
Merele se curăță, se taie cubulețe și se călesc în zahăr, apoi se scurg și se lasă la rece.
Brânza de vaci se sfărâmă și se amestecă cu ouă, zahăr, stafide și esență de vanilie.
Se scoate aluatul de la frigider și se împarte în două bucăți.
Cele două bucăți de aluat se întind pe masă și se umplu cu mere călite în zahăr și, respectiv, cu brânză de vaci cu stafide, apoi se rulează și pun la copt, la o temperatură medie.
Când sunt gata cele două ștrudele, se scot de la cuptor și se ung cu miere.
Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a rețetei.
Mod de servire:
Ștrudelul se servește alături de sos de vanilie și parfe din fructe de pădure.
Secretul bucătarului:
Pentru a putea rula mai ușor aluatul umplut cu mere sau cu brânză dulce, se întinde pe o folie.
Tradiții culinare:
Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.
Rețeta tiroleză a fost oferită și preparată de Restaurantul Tirol Sinaia și poate fi degustată zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia. În cadrul restaurantului, clienții pot pregăti singuri mușchiul de vită pe piatră încinsă, pot gusta schnitzelul vienez, servit în stil tirolez cu dulceață de fructe de padure și salată de cartofi sau pot încerca Fondue-ul Bourguinnone. Specialitatea casei în restaurantul Tirol din Sinaia este supa de rasol de vită cu tăiței, dar pot fi testate și salate, platouri vânătorești sau afumături specifice Tirolului.