22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialRețetă desert: Ștrudel tirolez cu mere sau brânză dulce

Rețetă desert: Ștrudel tirolez cu mere sau brânză dulce

”Ștrudelul cu mereu sau brânză dulce” este un desert pe care îl găsești în toate restaurantele din Tirol, o regiune din Austria care atrage anual milioane de turiști în stațiunile motane. Rețeta este simplă.

Ingrediente:

Pentru aluat:

Făină 

ou

Smântână,

Margarină

Miere (pentru uns aluatul)

Citește și: Reteță tiroleză: Ciolan de porc cu găluște de cartofi

Pentru umplut ștrudelul cu mere:

Mere

Zahăr

Scorțișoară

Pentru umplut ștrudelul cu brânză:

Brânză de vaci

Ouă,

Zahăr

Stafide

Esență de vanilie

Citește și: Reteță tiroleză: Mușchiuleț de vițel cu pastel de legume

Mod de preparare: 

Se pregătește un aluat din făină, gălbenuș de ou, smântână și margarină.După ce se frământă se lasă la frigider câteva minute.

Între timp se pregătește umplutura pentru cele două tipuri de ștrudel:

Merele se curăță, se taie cubulețe și se călesc în zahăr, apoi se scurg și se lasă la rece.

Brânza de vaci se sfărâmă și se amestecă cu ouă, zahăr, stafide și esență de vanilie.

Se scoate aluatul de la frigider și se împarte în două bucăți.

Cele două bucăți de aluat se întind pe masă și se umplu cu mere călite în zahăr și, respectiv, cu brânză de vaci cu stafide, apoi se rulează și pun la copt, la o temperatură medie.

Când sunt gata cele două ștrudele, se scot de la cuptor și se ung cu miere.

Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a rețetei.

Mod de servire:

Ștrudelul se servește alături de sos de vanilie și parfe din fructe de pădure.

Secretul bucătarului:

Pentru a putea rula mai ușor aluatul umplut cu mere sau cu brânză dulce, se întinde pe o folie.

Tradiții culinare:

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. 

Rețeta tiroleză a fost oferită și preparată de Restaurantul Tirol Sinaia și poate fi degustată zilnic la restaurantul din cadrul hotelului International din Sinaia. În cadrul restaurantului, clienții pot pregăti singuri mușchiul de vită pe piatră încinsă, pot gusta schnitzelul vienez, servit în stil tirolez cu dulceață de fructe de padure și salată de cartofi sau pot încerca Fondue-ul Bourguinnone. Specialitatea casei în restaurantul Tirol din Sinaia este supa de rasol de vită cu tăiței, dar pot fi testate și salate, platouri vânătorești sau afumături specifice Tirolului.  

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă