9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialReteță japoneză: Pui cu sos teriyaki și legume

Reteță japoneză: Pui cu sos teriyaki și legume

Rețeta de ”pui cu sos teriyaki și legume” este o specialitate japoneză foarte gustoasă. Rețeta este ușor de pregătit.

Ingrediente:

Pui

Legume

Ulei

Sos teriyaki

Orez fiert la aburi – pentru servire

Mod de preparare:

Citește și: Rețetă japonează: Platou Islander

Puiul se taie fâșii și se rumenește într-o tigaie cu puțin ulei.

Peste pui se adaugă legumele, care se lasă pe foc până când se călesc. 

Peste pui și legume se pune sosul teriyaki și se lasă pe foc până când se caramelizează.

Puiul și legumele trase la tigaie se așează pe o farfurie și se ornează cu sos teriyaki și susan.

Vizualizați galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a rețetei.

Mod de servire:

Se servește alături de orez fiert la aburi.

Secretul bucătarului:

Pentru a economisi ulei, precum și pentru a evita lipirea bucăților de pui de tigaie, vă recomandăm să folosiți o tigaie antiaderentă, cum este tigaia din aluminiu cu interior ceramic DeKassa.

Tradiții culinare:

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. 

Rețeta japoneză ”pui cu sos teriyaki și legume” a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă