Marinata cu crap este un preparat excelent pentru dezlegarea la pește. Se pregătește repede și cu puține ingrediente și este potrivit și pentru prânzul în familie, în afara perioadelor de post.
Citește și: Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite
Ingrediente
– 700 g de crap fără cap
– 50 g de morcovi
– 100 g de pastă de tomate
– 2 frunze de dafin
– 30 g de făină
– 100 ml de ulei
– 50 g de ceapă
Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase
– 25 g de oțet
– 25 g de lămâie
– Sare și piper după gust
Mod de pregătire
Se curăță peștele, se spală și se taie în cinci bucăți.
Ceapa se taie felii, iar morcovii se toacă mărunt.
Pasta de tomate se diluează în 100 ml de apă. Se feliază lămâia rondele.
Bucățile de pește se dau la cuptor într-o tavă cu 50 ml de ulei și 100 ml de apă.
Citește și: FOTO. Câte cuburi de zahăr conțin cele mai consumate alimente
Se adaugă pastă de tomate, făină dizolvată în 50 ml de apă rece, piper, oțet, sare, foi de dafin și 500 ml de apă fiartă.
Se fierb aproximativ 15 minute.
Se acoperă bucățile de pește cu sosul obținut și se fierb încă 10 minute.
Se servește rece, cu decor din rondele de lămâie.
Sursă: Vitan, George (1999). „Să gătim a la Gheorg”. Editura Heritage