18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialRețetă pentru un prânz în stil asiatic: Piept de pui dulce-picant cu...

Rețetă pentru un prânz în stil asiatic: Piept de pui dulce-picant cu sos de portocală

Pieptul de pui dulce-picant cu sos de portocală și maioneză este un preparat deosebit pentru masa de prânz, mai ales pentru amatorii bucătăriei asiatice. Pregătită după rețeta sugerată de site-ul picturetherecipe.com, carnea de pui va împrumuta arome de chilli, usturoi și portocală.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire a pieptului de pui dulce-picant

Citește și: STUDIU. Laptele organic le-ar putea face rău femeilor însărcinate. Care este explicația

Ingrediente pentru pregătirea puiului

– două bucăți mari de piept de pui

– trei ouă

– două lingurițe cu praf de usturoi

– o jumătate de linguriță cu sos iute

– 130 g de făină

– o jumătate de linguriță cu piper

Ingrediente pentru pregătirea sosului

​Citește și: FOTO. Opt băuturi, dulciuri și mâncăruri magice din filmele „Harry Potter”, care se pot face ușor în viața reală

– 60 g de maioneză

– patru sau cinci linguri cu sos dulce de chilli

– coaja rasă de la o jumătate de portocală

– 60 ml de suc de portocală proaspăt stoarsă

– ceapă verde pentru decor

Mod de pregătire

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Citește și: Săptămâna vegetarienilor în București. Ce evenimente se vor desfășura

Se taie carnea de pui în bucăți de aproximativ 2.5 cm fiecare.

Într-un vas de mărime medie, se amestecă ouăle, o linguriță cu praf de usturoi și sosul picant.

Apoi, se trec prin ou bucățile de carne de pui.

Într-un alt vas, se amestecă făina, praful de usturoi rămas și puțin piper negru.

Bucățile de carne unse cu ou se tăvălesc prin compoziția de făină, usturoi și piper și se așază pe o hârtie de copt.

Se dă carnea la cuptor pentru 15 minute.

Între timp, se amestecă toate ingredientele pentru sos, până când se formează o pastă fină. Apoi, se toarnă sosul într-o oală și se fierbe la temperatură medie.  

După ce bucățile de carne devin maronii, se adaugă în oala cu sos, astfel încât fiecare bucată să fie acoperită în întregime.

Se ornează cu frunze de ceapă verde.

 

Cele mai citite

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...

Sfânta Lumină va fi adusă, sâmbătă seara, de la Ierusalim

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara, de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va...
Ultima oră
Pe aceeași temă