Alivanca este un preparat copt, cu brânză de vaci, făină de mălai și de grâu. Rețeta a fost scrisă de renumita autoare a unei cărți de bucate, Sanda Marin. Alinvanca este sățioasă și potrivită pentru mesele de prânz din weekendurile petrecute cu familia.
Citește și: 10 alimente care te feresc de răceala de PRIMĂVARĂ
Ingrediente
– 400 g de brânză de vacă
– patru ouă
– patru linguri cu mălai
– două linguri cu făină
– două linguri cu smântână
– o lingură cu unt
– o ceașcă cu smântână
Mod de pregătire
Se amestecă brânza de vacă într-un castron, până când devine o cremă.
Se adaugă, pe rând, ouăle, mălaiul, făina, smântâna și untul.
Citește și: Care sunt noile recomandări OMS legate de consumul de zahăr la adulți și copii
Se pune sare.
Se amestecă bine compoziția și se varsă într-o tavă unsă cu unt sau acoperită cu foi de varză.
Se coace la cuptor la foc potrivit.
Se taie în bucăți și se servește fierbinte cu smântână proaspătă.
Sursă: Marin, Sanda (1993). Carte de bucate. Editura Orizont. București