18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialRețeta zilei. Ouă haioase pentru masa de Paște

Rețeta zilei. Ouă haioase pentru masa de Paște

Pe lângă mâncărurile tradiționale care se pregătesc de Paște, masa de sărbătoare poate fi înveselită cu ajutorul ouălor haioase, în formă de pui care ies din ouă. Rețeta, formulată de popsugar.com, îi va încânta deopotrivă pe invitații adulți și copii.

Citește și:  Cinci legume care aduc mai multe beneficii asupra sănătății dacă sunt gătite

Ingrediente

    – șase ouă fierte cu gălbenușul tare

    – două linguri cu maioneză

    – două linguri cu muștar galben

    – un vârf de cuțit cu sare

Citește și: Top 10 MITURI despre alimentele nesănătoase

    – un morcov tăiat julien

    – 12 boabe de piper

Mod de pregătire

Se decojesc ouăle fierte. Se așază fiecare ou pe orizontală și se face o mică tăietură la baza oului. Nu trebuie străpuns gălbenușul. Apoi, se face o tăietură la o treime din ou, astfel încât să se obțină un capac.

Se scot gălbenușurile și se pun într-un vas de mărime medie. Se amestecă cu maioneză, muștar și sare. Se umple fiecare ou cu compoziție, cu ajutorul unei pungi sau cu o linguriță. Compoziția trebuie să depășească oul cu 2,5 cm, pe care să se poată construi fața puiului.

Citește și: FOTO. Ochi de focă și embrioni de păsări. Care sunt cele mai ciudate mic dejunuri din lume

Se aranjează fiecare capac deasupra fiecărui ou, apăsat pe o parte, astfel încât să pară că puiul iese din ou.

Se taie morcovul julien. Fiecare bucată trebuie să aibă 1,2 cm. Se pun două boabe de piper și o bucată de morcov pe compoziția de gălbenuș, astfel încât să se formeze fața puiului.

Se aranjează ouăle pe un platou, după care se formează picioarele cu bucățile de morcov, la baza fiecărui ou. Se folosesc trei bucăți de morcov pentru fiecare picior.

Se servesc reci.

Cele mai citite

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...
Ultima oră
Pe aceeași temă